1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bedis Piknik Alanı halkındır, halkın kalmalıdır”
“Bedis Piknik Alanı halkındır, halkın kalmalıdır”

“Bedis Piknik Alanı halkındır, halkın kalmalıdır”

Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği, 25 Şubat Cumartesi günü saat 14:30’da Bedis park yerinde eylem yapacağını açıkladı.

A+A-

 


Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği, Bedis Orman alanında yıllardır halka açık olan piknik yerinin büyük bir bölümünün halkın kullanımına kapatıldığını açıkladı, bu durumu kınadı.
Nazenin Taşcıoğlu Şahali, Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği adına yaptığı açıklamada, ‘Mart 9’u pikniği için inceleme yaptıkları alanın önemli oranda tellendiğini gördüklerini belirtti. 
“Halka açık olan piknik alanının büyük bir bölümü halkın giremeyeceği şekilde tellenmiş, kilitli demir kapılarla çevrilmiş ve hatta ormandaki ağaçlar katledilerek, beton dökülmek suretiyle çevre katliamı yapılmıştır” denen açıklamada, ormanın betonlaştırıldığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:
“Çok kısa sürede alelacele yapılanlar gerçekten inanılır gibi değildir. Bu şartlarda geleneksel Pikniğimizi yapacak ortamımız kalmamıştır. Köyümüz bu yaşananlar nedeniyle büyük huzursuzluk içerisindedir. Yıllar önce Kocareise yakın olan ormanlık alan kamp alanı olarak kullanılmaktayken bir anda etrafı tellerle çevrili halkın kullanımına kapalı bir alana dönüştü ve Kamp-Der’e kiralandı. Daha sonra Salamis Harabelerinin içerisinde park yerinin yanındaki bir orman arazisi aniden kiralandı ve oraya da kulübe inşa edildi. Bu yapılanların gayrı yasal olduğuna inanmaktayız. Biz tepki göstermediğimiz sürece her gün yeni yerler gayrı yasal şekilde birilerine peşkeş çekilecektir. Bu gibi durumlara artık dur demeliyiz.”
Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği, 25 Şubat Cumartesi günü saat 14:30’da Bedis park yerinde eylem yapacağını açıkladı.
 

 

Bu haber toplam 4400 defa okunmuştur
İlgili Haberler