1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bedi’s: Mart 9’u yerine, eylem
Bedi’s: Mart 9’u yerine, eylem

Bedi’s: Mart 9’u yerine, eylem

Her yıl Mart 9’unu Bedi’s Piknik Alanı’nda kutlayan Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği ise bu yıl etkinlik değil, EYLEM yapacaklarını açıkladı

A+A-

Özel bir şahsa kiralanarak, halkın girişinin engellendiği Bedi’s Piknik Alanı ile ilgili tartışmalar alevlendi. YENİDÜZEN'e konuşan  Eski Turizm ve Çevre Bakanı, Bağımsız Milletvekili Hakan Dinçyürek görevde olduğu dönemde benzer bir projeyi Anıtlar Yüksek Kurulu’nun REDDETTİĞİNİ açıkladı, “Mevsimine göre görüş değişmez” dedi

Ayşe GÜLER

Bedi’s Piknik Alanı’nın özel bir şahsa kiralanması, tellenerek halkın girişine kapatılmasına yönelik tartışmalar alevlendi.

Eski Turizm ve Çevre Bakanı, Bağımsız Milletvekili Hakan Dinçyürek görevde olduğu dönemde benzer bir projeyi Anıtlar Yüksek Kurulu’nun REDDETTİĞİNİ açıkladı, “Mevsimine göre görüş değişmez. O dönemde yasaya göre hareket edilmiş, benzer proje hayata geçmemişti. Üstelik o projede halkın girişi engellenmemiş, kesinlikle girişte halktan ücret talebiyle ilgili de madde olmamıştı” dedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Dinçyürek, bölgenin SİT ALANI olduğuna da vurgu yaparak, piknik alanının halkın girişine kapatılması, girişte ücret talep edilmesinin yasal mevzuata uygun olmadığını, sözleşmenin tek başına iptal edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz haftalarda piknik alanının olduğu bölgede eylem yapan Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği ise bu yıl etkinlik değil, EYLEM yapacaklarını açıkladı


Eski Turizm ve Çevre Bakanı, Bağımsız Milletvekili Hakan Dinçyürek:
“Yasal mevzuata uygun değil, sözleşme iptal edilmeli”

Eski Turizm ve Çevre Bakanı, Bağımsız Milletvekili Hakan Dinçyürek, görevde olduğu dönemde Bedi’s Piknik Alanı ile ilgili benzer bir projeye Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onay vermediğini, sözleşmenin iptal edildiğini hatırlattı, “Mevsime göre görüşü değişmez. Bu karar 1.5-2 sene önce verilmişti.  Yasaya göre hareket edilmişti” dedi.

Bölgenin sit alanı olduğuna da dikkat çeken Dinçyürek, halkın girişine izin verilmediği ve bölgenin tellenmesinin yasal mevzuata uygun olmadığını, sözleşmenin tek taraflı iptal edilmesi gerektiğine değindi.

Dinçyürek, projeyle ilgili yasal izinlerin alınmadığına yönelik duyumlar aldığını da ifade ederek,  “İzin varsa, çıkartıp göstersinler. İzinler ortaya konsun” şeklinde konuştu.

“Görevde olduğum dönemde hazırlanan projeye göre, halktan girişten ücret talep edilemezdi. Şu anki yaratılan ortamda aynı değildi” diyen Dinçyürek, “ Şu anda başka şahıslara farklı sözleşmeler yapıldı. Ancak 1.5-2 yıl önce Anıtlar Yüksek Kurulu’nun yazılı görüşü vardı” şeklinde konuştu.


Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği Nazenin Taşçıoğlu Şahali:
“Etkinlik değil, EYLEM”

Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği Nazenin Taşçıoğlu Şahali, her yıl Bedi’s Piknik Alanı’nda düzenledikleri Mart 9’u etkinliklerini bu yıl eyleme dönüştüreceklerini açıkladı.
Şahali, piknik alanının telle ikiye ayrılarak, özel bir şahsa kiralanması ve halkın serbestçe kullanmasının engellenmesiyle ilgili yarın Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı’ya da şikayette bulunacaklarını belirtti.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Şahali, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mağusa Kaymakamlığı, Eski Eserler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’na söz konusu işletmenin izni ve inşaat ruhsatı olmadığına dair ihbarda bulunduklarını ancak dikkate alınmadıklarını kaydetti.

Bölgenin sit alanı olduğunu ve yapılan faaliyetlerin ceza davasına konu olabileceğine işaret eden Şahali, yetkili hiçbir kurumunun yanlarında olmadığını, muhalefet partileri ve Yeşil Barış Hareketi’nin kendilerine destek olduğunu belirtti.

“Kadınlar mücadele veriyor ancak düzenden yana rant sağlayanlar buna karşı çıkıyor”

Şahali, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’ndan da defalarca randevu talebinde bulunduklarını ancak geriye dönüş alamadıklarını da ifade etti.
“Kadınlar mücadele veriyor ancak düzenden yana rant sağlayanlar buna karşı çıkıyor” diyen Şahali, “Biz Pazar günü orada olacağız, eylem yapacağız. Piknik yapmaya gelenler bizleri görsün, yanımızda olmak isteyenler olsun” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber toplam 2548 defa okunmuştur
İlgili Haberler