1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başkan Zühre Civa oldu
Başkan Zühre Civa oldu

Başkan Zühre Civa oldu

CTP Güzelyurt İlçesi Kadın Örgütü kongresi gerçekleşti

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Güzelyurt İlçesi Kadın Örgütü Kongresi önceki akşam (3 Mayıs) Güzelyurt İlçe Merkezinde gerçekleşti. CTP Güzelyurt Milletvekilleri Fatma Ekenoğlu ile Mehmet Çağlar’ın yanı sıra, CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın ile CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun eşi Ayşe Yorgancıoğlu da kongrede hazır bulundu. Saat 19.30’da başlayan kongrenin açılışı CTP Güzelyurt İlçesi Kadın Örgütü Yönetim Kurulu üyesi Tijen Yatmaz tarafından yapıldı. Demokrasi Şehitlerinin anısına gerçekleşen saygı duruşunun ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu. Divan Başkanlığına CTP Güzelyurt milletvekili Fatma Ekenoğlu, Divan Sekreterliklerine ise Ayşe Yükselir ile Ebru Uysal seçildiler.

Eraslan: “Yeni yönetim 3 seçim zaferi için çalışacak”
Divan Başkanlığının oluşmasının ardından CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Burhan Eraslan kürsüye davet edildi ve kongreye hitap etti. Eraslan konuşmasında, yeni dönem yönetim kurulunu çok ciddi görevlerin beklediğini, göreve gelecek yöneticilerin milletvekilliği genel seçimleri, belediye başkanlığı seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere üç ayrı seçimin zaferi için çalışacağını belirtti. Eraslan, parti kadrolarının tümüyle seçime hazır olması gerektiğinin altını çizdi. Kadınların siyasete aktif katılımının önemine dikkat çekti.

Sorakın: “Mücadele sürecek”
CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın ise yaptığı konuşmada Kadın Örgütü’nün çalışmalarına ilişkin bilgi verdi ve toplumsal sorunların çözümü yönündeki mücadelenin yanı sıra kadın hakları konusundaki ısrarlı mücadelenin de sürdürüleceğini vurguladı.

Civa: “Mücadele büyük”
CTP Kadın Örgütü Güzelyurt İlçe Başkanı Zühre Civa ise, iki yılı aşkın görev sürelerine ilişkin faaliyet raporunu kongreye sundu. Zühre Civa, faaliyet raporunu sunuşunun sonunda yeni döneme ilişkin dilek ve temennilerini de ifade etti. Civa şöyle konuştu:
”Kadınlar olarak mücadelemiz bitmemiştir. Yeni seçilecek yönetim kurulumuzun sevgiyle, saygıyla bizleri daha ileriye taşıyacağına yürekten inanıyorum ve büyük mücadelemizde şimdiden herkese başarılar diliyorum.”

Yeni yönetim belirlendi
Faaliyet raporunun sunulmasının ardından seçimler gündemine geçildi. CTP Güzelyurt İlçesi Kadın Örgütü Başkanlığına tek aday olan Zühre Civa, bu göreve oybirliği ile ve alkışlarla yeniden getirildi. CTP Güzelyurt Kadın Örgütü Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Aliye Gilanlıoğulları, Cihan Afşaroğlu, Gülsen Kılıçoğlu, Hatibe Nasiboğlu, Oya Ülken, Sevda İlgen, Tijen Yatmaz, Yeşim Radiye Saygılı, Ebru Uysal.
CTP Kadın Örgütü Güzelyurt İlçe Kongresi, yeni dönemden beklentilerin dile getirildiği “Dilek ve Temenniler” gündem maddesi ile son buldu. Bu gündem maddesinde Kongre katılımcısı kadınların yanı sıra, Güzelyurt Milletvekilleri Fatma Ekenoğlu ile Mehmet Çağlar ve eski milletvekili Mehmet Civa da söz alarak görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 1637 defa okunmuştur