1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakan Yorgancıoğlu ve heyeti SOMA'da
Başbakan Yorgancıoğlu ve heyeti SOMAda

Başbakan Yorgancıoğlu ve heyeti SOMA'da

Acı, yas, öfke ve katliamın merkezi Manisa’nın Soma ilçesini dün Kıbrıs’tan da yetkililer ziyaret etti.

A+A-

Acı, yas, öfke ve katliamın merkezi Manisa’nın Soma ilçesini dün Kıbrıs’tan da yetkililer ziyaret etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş dün Soma’ya giderek acıları paylaştı.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve beraberindeki heyet, maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını yerinde inceledi, bölge halkının acılarını paylaştı. Yorgancıoğlu'nu İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ile diğer ilgililer karşıladı. Başbakan ve heyeti, saat 14.00 sıralarında Soma'ya ulaştı. Maden faciasının yaşandığı bölgede Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan brifing alan heyet daha sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkezine gitti. 

Yorgancıoğlu, "Ne Türkiye'de, ne bir başka yerde artık böyle bir kazanın yaşanmaması dileğimizi iletiyoruz. Kıbrıs Türk halkı olarak neler yapabiliriz bu acıyı dindirme adına, bunları değerlendirmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde tekrardan buradaki yetkili birimlerle görüşmeler yapacağız" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da KKTC Başbakanı ve heyetine Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve vatandaşları adına şükranlarını sunduğunu ifade ederek, "Her zaman söylediğimiz gibi tek yürek ve tek ses olarak burada acımız paylaştılar, yüreklerine, ayaklarına sağlık" dedi.
Yıldız, KKTC'deki vatandaşlara da acıyı paylaşma adına koydukları gayret için teşekkür etti.

Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur
Etiketler : ,