1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakan Tatar isyan etti: Hazmedemiyorum!
Başbakan Tatar isyan etti: Hazmedemiyorum!

Başbakan Tatar isyan etti: Hazmedemiyorum!

“Bir jet olayı ile bu kadar emeğin paçavra edilmesini hazmetmem mümkün değil. Aldığım duyumlara göre hiçbir karantina koşulu yokmuş gibi dolaşıldı, kim verdi bu rahatlığı, hazmedemiyorum, rapor çıksın göreceğiz.”

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nda Turizm Bakanı Ünal Üstel’in görevden alınması ve 'Özel Jet Skandalı'na ilişkin kürsüye gelen Başbakan Ersin Tatar, hem halktan özür diledi, hem de "Hazmedemiyorum" dedi.

Tatar'ın şu sözleri dikkat çekti:

 "Hiç de gerek yoktu. 1 Temmuz’a ne kalmıştı. Bir jet olayı ile bu kadar emeğin paçavra edilmesini hazmetmem mümkün değil. Aldığım duyumlara göre hiçbir karantina koşulu yokmuş gibi dolaşıldı, kim verdi bu rahatlığı, kimler bu işin takibini yaptı. Lütfen beni daha fazla konuşturmayınız.  Hazmedemiyorum! Rapor çıksın göreceğiz. Benim aldığım karar siyasidir. Bu jet burara gelecek iseydi, benim haberim olacaktı. En başta 3 kişiydi,9 kişi oldu. Neden benim haberim olmadı.”

Başbakan Ersin Tatar, bakan değişimi konusunda Cumhurbaşkanı ile istişarede bulunduğunu, "imzalı hiçbir şey olmadığını" iddia etti, Başsavcılığın da kendisinin talebiyle arandığını söyleyerek, paylaşılan bilgilerin siyasi etiğe uymadığını savundu.

Başbakan Ersin Tatar, bakan değişimi konusunda Cumhurbaşkanı ile istişarede bulunduğunu, imzalı hiçbir şey olmadığını dile getiren Tatar, Başsavcılığın da kendisinin talebiyle arandığını söyleyerek, paylaşılan bilgilerin siyasi etiğe uymadığını kaydetti.

“Bir jetle başımıza neler geldi”

Başbakan Ersin Tatar, ‘jet’ olayının gündemi meşgul etmeye devam etmesinin kendilerini "üzdüğünü" belirtti. Pandemi sürecinde Hükümet’in çok yoğun çalıştığını hatırlatan Başbakan, ‘jet krizi’nin nelere mal olduğunu da görüldüğünü kaydetti.

“Ben bu kadarını söylemekle yetinmek istiyorum. Polis raporundan ön bilgi aldım Ombudsman’ı da aradım, polis raporunu alır almaz göndereceğimi söyledim” diyen Tatar, bu olayın kendilerini üzdüğünü, şeffaf, açık net bir şekilde yürütüleceğini savundu.

“Bir önerge, ilk 3 kişiydi, sonra 9 kişi olmuş. Bazı hatalar olabilir. Bu jetin gelmesiyle başımıza neler geldi… Ben böyle uygun gördüm böyle yaptım” diyen Tatar, polis raporunu aldıktan sonra paylaşacağını da yineledi.

Polis raporuna ilişkin ön bilgi alarak kendi değerlendirmesini yaptığını söyleyen Tatar, “Bir kere böyle bir önergeden benim önceden haberim olmalıydı. Bakanlar Kurulu’nda haberim oldu. Bu Başbakan olarak benim takdirimdir. Başbakan’ın takdirindedir” dedi.

‘Ben söyleyeceğimi söyledim’ diyen Başbakan Tatar, CTP Genel Başkanı Erhürman’ın polis soruşturmasındaki hangi bulgulara göre Üstel’in görevden alındığına ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.

“Mahkeme değil ki burası, ben Başbakan’ım…”

“Mahkeme değil ki burası, ben Başbakan’ım… Beni burada mahkemedeymiş gibi sorgularsınız. Her soruya yanıt vermek zorunda değilim” diyen Tatar, Muhalefetin ısrarlı sorularına tepki gösterdi.

Tatar, “Ben bir adım attım, ortağıma hesap verecek durumda değilim, ortağımda adım atmak isterse kendi bilir” dedi.

"İki bakan değişikliğine yönelik Cumhurbaşkanı'na imzalı ya da yazılı bir sunum yapmadım, siyasi etik içerisinde yalnızca bir istişarede bulundum" diyen Ersin Tatar; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Faiz Sucuoğlu yerine Aytaç Çaluda'nın getirilmesini "sözlü" olarak Cumhurbaşkanı'na ilettiği imasına bulundu.





 

Bu haber toplam 5860 defa okunmuştur
Etiketler : , ,