1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Başbakan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Özersay Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü
Başbakan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Özersay Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü

Başbakan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Özersay Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü

Başbakan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, bilgiler, görüşler ve ortaya çıkan açıkları içeren bir raporu yazılı olarak gönderdiğini de belirtti.

A+A-

Erhürman: Türkiye’ye yazılı rapor gönderdik

Başbakan Tufan Erhürman,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla Türkiye ziyaretine izlenimleri ve orada gerçekleştirilen görüşmeleri paylaştıklarını belirtti.

Dün itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, bilgiler, görüşler ve ortaya çıkan açıkları içeren bir raporu yazılı olarak gönderdiğini de belirten Başbakan Erhürman, bir hafta içerisinde bununla ilgili ortaya çıkacak sonuçların da gün be gün görüşüleceğini kaydetti.

Başbakan Erhürman’ın açıklamaları şöyle:

“Cumhurbaşkanı’na Türkiye’deki temasları aktardık”

“Sayın Cumhurbaşkanı’yla Türkiye ziyaretimiz sonrası görüşmemizi gerçekleştirdik. Sayın Başbakan Yardımcımız, Dış İşleri Bakanımız Kudret Özersay’la birlikte buraya geldik. Türkiye’yi birlikte ziyaret etmiştik çünkü. ,

O ziyaretimizdeki izlenimleri, görüşmeleri Sayın Cumhurbaşkanıyla paylaştık. Biliyorsunuz ziyaretin ana ekseni bizim acımızdan son ekonomik gelişmelerdi. Türkiye Cumhuriyeti’nde gerek Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la gerek onun ardından yemekli toplantıda,  Sayın Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’la yaptığımız görüşmelerin sonuçlarını ve o görüşmelerde neleri konuştuğumuzu Sayın Cumhurbaşkanına aktardık”.

“Fuat Oktay’a yazılı rapor gönderdim”

 “Bu arada dün itibarıyla ben Sayın Fuat Oktay’a yaptığımız görüşmeler sırasında aktardığımız burayla ilgili bilgileri, görüşlerimizi, ortaya çıkan açıklarımızı içeren bir raporu yazılı olarak da gönderdim.

Yemekli toplantıda öyle sözleşmiştik. Dün itibarıyla ben bunu gönderdim. Bir hafta içerisinde bununla ilgili hangi sonuçların ortaya çıkacağını da gün be gün Sayın Oktay’la yapacağımız görüşmeler sonrasında belirleme şansını bulacağız. Bütün bunları paylaştık Sayın Cumhurbaşkanı’yla.”

Bu haber toplam 2081 defa okunmuştur
Etiketler : ,