1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Bankacılara Fintech eğitimi
Bankacılara Fintech eğitimi

Bankacılara Fintech eğitimi

Dünyada teknoloji ile bankacılığı bir araya getiren Fintech kavramını içeren ve StarCard Banka Kartları Merkezi tarafından organize edilen "Fintech 101" eğitimi Kıbrıs'taki bankalarla buluştu.

A+A-

StarCard BKM tarafından düzenlenen ve  Türkiye Bankalararası Kart Merkezi ve Fintech İstanbul'un desteğiyle yeni dönem bankacılık adına önemli olan Fintech Eğitimleri açılış seremonisi ile başladı.

Ülkedeki önemli bankaların genel müdür düzeyinde katılım sağladığı eğitimin açılış seremonisi dün sabah saat 09.00’da Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirildi.

2 gün sürecek Fintech Eğitimleri’nin açılış seremonisinde Türkiye Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko ve StarCard BKM Genel Müdürü Mine Tokay birer konuşma yaparak Fintech ve eğitim seminerleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Konuşmaların ardından geniş bir katılımla başlayan “Fintech 101” eğitimine, bankacılık sektörü çalışanları büyük ilgi gösterdi. 

Canko: Risk aldık ve başardık

Türkiye Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, açılışta yaptığı konuşmada dünyanın artık ATM’lere bir ihtiyaç duymayacak duruma geldiğini ifade ederek sanal para transferleri ve dijitalleşen dünyada nakit para akışının azaldığına dikkat çekti.

Yıllar önce Dijital Cüzdan uygulamasını hayata geçirirken ciddi bir risk aldıklarını ifade eden Canko, alınan riskin yıllar içerisinde ne kadar doğru bir adım olduğunu anladıklarını ifade ederek, dijital cüzdan üye sayılarının bir buçuk milyon, işlem sayısının ise Aralık ayında 5 milyona ulaşacağını ifade etti. Bu başarının ardında aslında bankaların her ne kadar birbirlerine rakip olsalar da bir arada ve tek bir platformda çalışabilmeyi başarmalarının büyük etkisi olduğunu belirtti.

Canko, dünyanın birçok bankasının bir Fintech şirketi gibi çalışmayı benimsediğini ve Türkiye'de de bu tip örnekler görülmeye başlandığını ifade etti. 

Tokay: Hayaldi gerçek oldu

StarCard Genel Müdürü Mine Tokay, “Fintech 101” eğitiminin kendileri için bir hayal olduğunu ve bunu bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Tokay, StarCard Banka Kartları Merkezi olarak bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını da ifade etti. 

StarCard Banka Kartları Merkezi’nin 2006 yılında kurulduğunu ifade eden Tokay, ölçek ekonomisinin uygulanmasının öneminin altını çizerek görerek geçen yıl StarCard’ı yeniden yapılandırdıklarını kaydeden Tokay, teknoloji yatırımlarını artırarak tüm bankalara hizmet verebilecek bir altyapı oluşturduklarını belirtti. “Yüksek teknoloji içeren inovasyonun tüm bankalar için önemli olduğunu belirten Tokay, Fintech çözümlerinin bankacılıktaki dönüşümün lokomotifi olacağını söyledi.

 

 

Fintech nedir?

 

Finansal piyasalarda yüksek teknoloji ile inovasyonun bir araya gelmesinden oluşan pratik çözümlerin ortak ifadesidir. Mobil ödeme sistemleri, farklı ödeme şekilleri, günlük bütçe tutma uygulamaları, para transfer işlemleri gibi pek çok farklı alanda FinTech'ler ile karşılaşabiliyoruz.

Fintech firmaları ve çözümlerinin son zamanlarda dünya bankaları tarafından ilgi görmeye başladığı, oluşturulan kuluçka merkezleri, sağlanan çalışma ortamları ile de görülmektedir. 

 

 

 

Bu haber toplam 2712 defa okunmuştur
Etiketler :