1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Babasından kalan işi sürdürüyor
Babasından kalan işi sürdürüyor

Babasından kalan işi sürdürüyor

İsmail Yumurtacıoğlu, babasından kalan esnaflığı yürütüyor. Bandabuliya’da lokum, şeker, reçel, çikolata ve birçok yerli ürünü satışa sunan Yumurtacıoğlu, babasının bakkal olarak başlattığı dükkanı ilerletmiş…

A+A-

Dila ŞİMŞEK

 

İsmail Yumurtacıoğlu, 1959’da babasının Bandabuliya’da açtığı bakkal dükkânını, 1992’de devralmış. Bakkal olarak açtıkları dükkanı, zaman içerisinde geliştirerek lokumdan reçele, çikolatadan şekere, kuruyemişten macuna ve helvaya birçok yerli ürünü de satışa sunmaya başlamışlar.

Ürünlerin yerli üretim olduğunu, sadece paketli bazı ürünlerin ithal edildiğini belirten Yumurtacıoğlu, tüm taze yiyeceklerini iç piyasadan satın alıyor.

Bandabuliya’nın özellikle yazları çok iyi olduğunu söyleyen Yumurtacıoğlu, lokumların turistlerin ilgisini çok çektiğini kaydediyor.

“Mesleği babamdan öğrendim”

Her dönem Bandabuliya’da belli bir hareket olduğunu ifade eden Yumurtacıoğlu, “Babam bu dükkanı Bandabuliya’da açmıştı, zaman içinde insan profiline göre değişsek de dükkanımız hep burada kaldı çünkü çarşının ruhunu çok sevdik” diyor.

Zaman içerisinde belli bir müşteri kitlesi oluşturduklarını da ekleyen Yumurtacıoğlu, uzak bölgelerden bile çıkıp gelen kişilerin olduğunu dile getiriyor.

Senelerin verdiği güven ve iyi ilişkilerini sürdürmeyi dileyen Yumurtacıoğlu, işinden çok mutlu olduğunu ve uzun bir süre devam etmeyi istediğini de vurguluyor.

Yumurtacıoğlu, “Bu mesleği babamdan öğrendim, hep buralarda büyüdüm. Bu yüzden işimden keyif alıyorum. İnsanların olumlu geri dönüşleri de bizi daha da sevindiriyor. Bu şekilde deva etmek istiyorum” şeklinde konuşuyor.

 

 

Bu haber toplam 2671 defa okunmuştur