1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Atun’dan da geri adım…
Atun’dan da geri adım…

Atun’dan da geri adım…

Hisse ve direktörlük görevinden feragat etti

A+A-

Ekonomi Bakanı Sunat Atun, babası Ata Atun’un ortağı ve rektörü olduğu, İskele’ye kurulması planlanan ‘Uluslar arası Aydın Üniversitesi’ndeki hisse ve direktörlük görevinden feragat ettiğini açıkladı.

YENİDÜZEN’in duyurduğu, tartışmalara neden olan haberler sonrasında açıklama yapan Atun, “Ben siyasi görevlerde bulunduğum sürece, yakın aile bireylerimin devletten izin veya tahsis gerektiren herhangi bir ayrıcalığa sahip olması söz konusu olamaz, buna da müsaade etmem.

Bu nedenle, babam Sn. Prof. Dr. Ata Atun’un kuruluş aşamasında üstlendiği hissedarlık ve direktörlük görevinden de zaten feragat etmiştir” dedi.

Atun’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Ülkemizde sosyal medyanın zaman zaman asılsız haberler yayılarak maalesef siyasi ve sosyal linç aracı olarak kullanıldığını üzülerek görmekteyiz. Son dönemlerde şahsımı Ekonomi ve Enerji Bakanlığı icraatları üzerinden eleştiremeyenler maalesef ailem üzerinden bir itibarsızlaştırma girişiminde bulunmuştur. Konuyla ilgili olarak şu hususları kamuoyunun bilgisine getirmek isterim:

1- Babam Prof Dr Ata Atun'a herhangi bir sebeple arazi verildiği (askeri veya sivil) kesinlikle doğru değildir.

2- Ayni şekilde kendisine kurması için herhangi bir üniversite izni verildiği de doğru değildir.

3- Babam Prof. Dr. Ata Atun, 28 yıllık akademisyen ve 22 yıldır Profesör olarak akademi alanında hizmet vermektedir. Buna ilaveten, dedem Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun, Sivas Üniversitesi'nin Rektörlüğünü ve Van 100.yıl Üniversitesi kurucu rektörlüğünü yapmıştır. Yine ülkemizin güzide üniversitelerinden Yakın Doğu Üniversitesi'nin de ilk rektörü olmuştur. Bu bakımdan ailemiz içerisinde yüksek öğretim kurumlarında Rektör, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi olarak hizmet etmek 60-70 yılı bulan bir aile geleneğini de beraberinde meydana getirmiştir.

4- Habere konu olan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin 60,000 üzerinde öğrencisi olan ve kendini kanıtlamış değerli bir eğitim kurumu olduğu bilgime gelmiştir. Ülkemiz yüksek öğretimine katkısı olacağı düşünülebilir.

5- Konu kamuoyuna yansıyana dek konudan herhangi bir malumatım olmamıştır. Şahıs olarak da hiç bir bağlantım veya ilgim bulunmamaktadır.

6- Üniversite kuruluş işlemleri, devlet makamlarının iznine ve nihayetinde meclis kararına tabidir. Bu aşamada, Şahsımın milletvekili ve bakan görevinde bulunması nedeniyle; ilgim ve alakam olmamasına rağmen, babamın veya herhangi bir aile ferdimizin konu üniversitenin hissedar ve/veya direktörleri arasında yeralmasını sahip olduğumuz değerler açısından kesinlikle doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Ne söz konusu hissenin temsil ettiği maddi karşılığa, ne de bu tür tartışmalar içerisinde yer almaya gerek şahıs gerekse aile olarak ihtiyacımız yoktur.

7- Haliyle ben siyasi görevlerde bulunduğum sürece, yakın aile bireylerimin devletten izin veya tahsis gerektiren herhangi bir ayrıcalığa sahip olması sözkonusu olamaz, buna da müsaade etmem.

Bu nedenle, babam Sn. Prof. Dr. Ata Atun’un kuruluş aşamasında üstlendiği hissedarlık ve direktörlük görevinden de zaten feragat etmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim. Sunat Atun.”

 

Bu haber toplam 5122 defa okunmuştur
İlgili Haberler