1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Asya bebek için ‘kas kaybı’ tedavisine başlandı
Asya bebek için ‘kas kaybı’ tedavisine başlandı

Asya bebek için ‘kas kaybı’ tedavisine başlandı

SMA hastası Asya Polatlı’nın hastalığını yavaşlatmak için gerekli olan ‘kas kaybı’ tedavisine ücretsiz olarak başlandı.

A+A-

SMA hastası Asya Polatlı’nın hastalığını yavaşlatmak için gerekli olan ‘kas kaybı’ tedavisine ücretsiz olarak başlandı.

Türkiye’de bulunan Asya bebeğin annesi Güler Polatlı YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, tedavinin ücretsiz yapılabilmesi için kendilerine TC vatandaşlığı verildiğini ve ilacın ilk dozunun alındığını söyledi.

Söz konusu tedavinin, Asya’yı tamamen iyileştirecek gen tedavisinden bağımsız olduğunu da vurgulayan Polatlı, “Gen tedavisi için gerekli paraya halen ihtiyaç vardır, kampanyanın devamı bizim için önemlidir” dedi.

Polatlı şunları anlattı: “Gen tedavisi parasının toplanması için kampanya devam etmektedir. Şimdi uygulanan kas tedavisi sadece diğer tedaviye kadar bize zaman kazandırmaktadır, ancak kesin çözümü sağlayacak gen tedavisi için halen diğer ilaca ihtiyaç vardır. Lütfen kampanyaya devam edelim”

 

Sağlık Bakanlığı: “Asya bebeğin tedavisine başlandı”

Sağlık Bakanlığı Asya'nın 'kas kaybı' tedavisinin başlandığını duyurdu. 

Yapılan açıklama şöyle: 

SMA Hastası Asya Polatlı isimli bebeğin Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan “ Sağlık Alanında İş Birliği Anlaşması” çerçevesinde, Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesi ve TC vatandaşlığı işlemlerinin tamamlanması sonrasında 22 Eylül 2021 tarihinde ilaç tedavisine başlanmıştır. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay Ankara’ya sevk edilen Asya Polatlı isimli bebeğin tedavi masraflarının karşılanmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı üretilmişti.

Bu haber toplam 1913 defa okunmuştur
Etiketler :