1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Argüden’in kaçırılmasıyla ilgili 1 tutuklu
Argüden’in kaçırılmasıyla ilgili 1 tutuklu

Argüden’in kaçırılmasıyla ilgili 1 tutuklu

Argüden Kuyumculuk’un sahibi olan 74 yaşındaki Süheyla Argüden’in kar maskeli iki şahıs tarafından evinin önünden kaçırılarak ölümle tehdit edilmesiyle ilgili şüpheli görülen bir kişi tutuklandı, mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da 2 Aralık tarihinde Kuyumcu Süheyla Argüden’in evinin önünden kaçırılması ve soygun meselesi ile ilgili olarak şüpheli görülen zanlı D.Ö,  mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis, 2 Aralık akşamı saat 20.00 sıralarında Süheyla Argüden’in KL 081 plakalı aracının yanındayken maskeli iki kişi tarafından zorla aracına bindirilip, elleri ve ayakları bağlanıp, müştekiye ait 9 milimetre çapındaki tabancayı kafasına dayandığını, “Kuyumcu dükkânının anahtarını vermezsen seni öldürürüz” denilerek tehdit edildiğini mahkemeye aktardı.

Polis, Argüden’in çantasındaki 100 Euro ve bin TL’nin maskeli kişiler tarafından alındığını da belirtirken, zanlı D.Ö’nün aracının kaçış güzergâhında şüpheli görüldüğünü söyledi.

 

Aracında çalıntı cep telefonu da bulundu…

 

Polis zanlının aracında ayrıca 13 Ekim’de, evine maskeli kişilerce girilen bir kişiye ait I-Phone marka cep telefonu bulunduğunu da belirtti.

 Polis, Demirhan’da gerçekleşen maskeli üç kişinin gerçekleştirdiği soygunla ilgili zanlının bağı olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Polis, zanlının suçlamaları kabul etmediğini ve tahkikatın devam ettiğini söyleyerek, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatı Sırdaş Kaptanoğlu, tutukluluk talebine itiraz etmedi ve olay gecesi zanlının eşiyle birlikte olduğunu savundu.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi. 

 

Bu haber toplam 3287 defa okunmuştur
İlgili Haberler