1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Arabacıoğlu, ÇEKOVA’yı ziyaret etti…
Arabacıoğlu, ÇEKOVA’yı ziyaret etti…

Arabacıoğlu, ÇEKOVA’yı ziyaret etti…

Arabacıoğlu: “Kıbrıs Türk Halkının istedikten sonra aşamayacağı engel yoktur”

A+A-

 

 

Demokrat Parti (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve belediye meclis üyeliği adayları, Çevre Koruma Vakfı’nı (Çekova) ziyaret ederek, ÇEKOVA Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Atakol ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

DP’den yapılan açıklamaya göre görüşmede “Doğru Dürüst Lefkoşa” için yapacakları hakkında Çekova Yetkilileri’ne bilgi veren Arabacıoğlu, çevreyle ilgili projelerini de paylaştı.

Mustafa Arabacıoğlu buradaki konuşmasında, çok acil çevre temizliğine ihtiyaç duyulduğunun bilincinde olduklarını ifade ederek, 8 Nisan’dan itibaren Çekova ile işbirliği içerisinde daha fazla zaman kaybetmeden sorunlara el atılacağını kaydetti.

“LEFKOŞA’NIN GELİŞİMİ İÇİN EN İYİYİ ÜRETECEĞİZ”

Her konuda sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde olacaklarını söyleyen Arabacıoğlu, “Kent konseyi oluşturulacak. Başkan, Belediye Meclisi Muhtarlar Kurulu ve Kent Konseyi Lefkoşa’nın mevcut sorunlarını ele almasının yanında, geleceğe yönelik planlamasını da eş zamanlı yürütecek” şeklinde konuştu. Arabacıoğlu, Kent Konseyi’nde sivil ve kamu katılımı ile Lefkoşa’nın gelişimi için en iyiyi üreteceklerini kaydetti.

Hazırladıkları projeler ve doğru dürüst bir yönetimle 8 Nisan’dan itibaren Lefkoşa halkının mutluluğu ve üst düzeyde hizmet almasının sağlanacağını ifade eden Arabacıoğlu, mali geliri artırıcı, giderleri kısıtlayıcı tedbirler alınacağını var olan borçların yapılandırılması, zamana yayılması ile ilgili çalışmaları hayata geçireceklerini anlattı.

LTB’yi içinde bulunduğu kaostan kurtarmanın yanı sıra, halk sağlığı, kültür-sanat, trafik, park ve bahçe düzenlemelerine yönelik projeleri olduğuna da işaret eden Arabacıoğlu, “Park ve bahçeler sürekli bakım altında tutulacak, halkımız nefes alma alanlarına kavuşacak. Her bir parkın bakım ve temizliği bir sivil toplum örgütünün gözetiminde belediye personeli tarafından yürütülecek. Ayrıca halkımızın kent temizliğine katkı koyacağı bir bilinçlendirme ve düzen oluşturulacaktır. Sanatsal ve kültürel etkinliklerin uluslararası ses verecek boyuta yükseltilmesini sağlayacağız. 14 ay içerisinde yapabileceğimizin en iyisini yapacağız” dedi.

Mevcut siyasi yönetim şeklinin ve mentalitenin değişmesi gerektiğini de ifade eden Arabacıoğlu, “Biz bu nedenle LTB’ye talip olduk. Bu değişimi LTB ile başlatacağız. Kıbrıs Türk halkının istedikten sonra aşamayacağı engel yoktur. Biz de halkımızla el ele verip Lefkoşa’yı ülkemize yaraşır bir başkent haline getireceğiz” diye konuştu.

(tak)

Bu haber toplam 1426 defa okunmuştur