1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Antik Liman’a İZİNSİZ kulübe!
Antik Liman’a İZİNSİZ kulübe!

Antik Liman’a İZİNSİZ kulübe!

‘SEYYAR’ izni aldı, geceden sabaha kulübe kurdu…

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne Antik Limanı girişine İZİNSİZ, ONAYSIZ ahşap kulübe kuruldu.

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile sözleşme imzalayarak, 4 metrekarelik alan içerisinde portakal sıkıp, satmak için SEYYAR olarak satış yapılacağı söylense de, bölgeye geceden sabaha ahşap kulübe getirildi.

Hem bakanlık hem de Girne Belediyesi’nden izinsiz getirilen kulübe tepki topladı.

Girne Belediyesi geçtiğimiz Cuma günü ‘izinsiz’ ahşap kulübeyi mühürledi, Turizm Bakanlığı ise yarın girişim başlatacağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CTP Girne İlçesi de, UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin ‘Girne Limanı’nı keşmekeş hale nasıl sürükleriz’ derdinde olduğunu ifade ederek,  “Bu kulübe bakanlık izniyle mi yapıldı? Antik Limanın dokusuna uygunluk ile ilgili inceleme yapıldı mı?” diye sordu.

YENİDÜZEN’e konuşan Turizm ve Çevre Bakanlığı Bakanlık Müdürü Öztürk Keskinel ise ahşap kulübe ile ilgili bakanlık izni olmadığını açıkladı, Girne Limanı’nın dokusuna uygun olmayan kulübenin kaldırılmaması halinde işletme sahibiyle imzalanan sözleşmenin feshedileceğini belirtti.

 


 

BAKANLIK NASIL BİR YOL İZLEYECEK?

Turizm ve Çevre Bakanlığı Bakanlık Müdürü Öztürk Keskinel:

“İzin yok, yarın girişim başlatacağız”

Turizm ve Çevre Bakanlığı Bakanlık Müdürü Öztürk Keskinel, ahşap kulübe ile ilgili bakanlık izni olmadığını açıkladı, bakanlığın yarın kulübe ile ilgili girişim başlatacağını söyledi.

Keskinel, ahşap kulübenin Girne Limanı’nın dokusuna uygun olmadığını da vurguladı.

Söz konusu işletme sahibinin Girne Limanı’nda seyyar olarak portakal sıkıp, satmak için 4 metrekarelik yer talep ettiğini ifade eden Keskinel,  1-1.5 ay önce de söz konusu yurttaş ile sözleşme imzalandığını belirtti.

Aralık ayı sonuna kadar geçerli olan sözleşmede ahşap kulübe kurulmasına yönelik herhangi bir madde bulunmadığını da dile getiren Keskinel, kulübenin kaldırılmaması halinde sözleşmenin feshedileceğini de açıkladı.

Keskinel, Turizm Bakanlığı’ndan izin alınmadan getirilen kulübe için Girne Belediyesi’nden de izin alınmadığını belirterek,  söz konusu yapının izinsiz olduğu gerekçesiyle Girne Belediyesi tarafından Cuma günü mühürlendiğini ifade etti. 

Kiralama işlemleri ile ilgili bilgi veren Keskinel, şöyle konuştu: “Tüzüğümüze göre limanda boş yer varsa, yapılan müracaatlar değerlendirilir. Metrekaresinin ne kadara verileceği açıkça ifade edilir. Biz de bu doğrultuda hareket ettik”

 


 

CTP Girne İlçesinden Turizm Bakanlığı’na:

“Kulübe bakanlık izniyle mi yapıldı? Antik Limanın dokusuna uygunluğu incelendi mi?”

CTP Girne İlçesi de konuyu gündeme getirmiş, UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin ‘Girne Limanı’nı keşmekeş hale nasıl sürükleriz’ derdinde olduğunu savundu.

Söz konusu kulübenin bir gecede yerleştirildiğini ifade eden CTP Girne İlçesi, “Bu kulübe bakanlık izniyle mi yapıldı? Antik Limanın dokusuna uygunluk ile ilgili inceleme yapıldı mı?” diye sordu.

CTP Girne İlçesi ayrıca, Turizm Bakanlığı’na şu soruları sordu: Limanda her boş noktaya her talep sahibi kulübe yapabilir mi? Bu bir bakanlık işlemi ise "kulübe" hangi yöntemle bir vatandaşa tahsis edildi veya kullanımına bırakıldı? İhale yöntemi izlendi mi?”

Bu haber toplam 2364 defa okunmuştur
Etiketler :