1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. ANASTASIADIS, GUTERRES İLE GÖRÜŞECEK
ANASTASIADIS, GUTERRES İLE GÖRÜŞECEK

ANASTASIADIS, GUTERRES İLE GÖRÜŞECEK

Anastasiaidis, 22 Martta, BM Merkezinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek

A+A-

New York'ta BM Genel Sekreteri ile temaslarda bulunacak olan Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiaidis dün akşam adadan ayrıldı. Kıbrıslı Rum lider New York'ta ayrıca, yatırım konferansında Kıbrıs için konuşacak ve enerji alanında faaliyet gösteren şirket yetkilileri, diaspora temsilcileri ve diğer aktörlerle temaslarda bulunacak.

 Yapılan resmi açıklamaya göre,  Anastasiaidis bugün, Hükümet Sözcüsü Nikos Christodoulides eşliğinde, New York'ta Kıbrıs diaspora liderliği tarafından onuruna verilecek bir yemeğe katılacak.

Anastasiaidis’in programı şöyle; 21 Martta, New York Borsasının çalışmalarının tamamlanmasını açıklayacak.

22 Martta, BM Merkezinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek. Devamla, Başpiskoposluk binasında, Amerika Başpiskoposu Dimitrios ile bir araya gelecek.

Aynı gün geç saatlerde, “Kıbrıs'a yatırım yapınız” adlı uluslararası Forum çerçevesinde Metropolitan Club'da gerçekleştirilecek resmi yemekte bir konuşma yapacak.

22 Mart akşamı ExxonMobil yetkilileri ile bir çalışma  yemeğinde bir araya gelecek.

23 Martta Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve 72. BM Genel Kuruluna başkanlık edecek Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajčák ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak.

Anastasiaidis , Roma Anlaşmasının imzalanmasının 60. yıl dönümü vesilesiyle,  Roma'da AB devlet ve hükümet başkanlarının gayrı resmi zirvesine katılmak amacıyla 23 Mart akşamı New York'tan ayrılacak.

Bu haber toplam 2652 defa okunmuştur
Etiketler : ,