1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Anastasiades'ten yanıt geldi
Anastasiadesten yanıt geldi

Anastasiades'ten yanıt geldi

Mektubun bir teşekkür niteliğinde olduğu ve erken bir görüşme önerisine yanıt teşkil ettiğini açıklandı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Güney Kıbrıs’ın yeni lideri Nikos Anastasiadis’den aldığı yanıt mektubun bir teşekkür niteliğinde olduğu ve erken bir görüşme önerisine yanıt teşkil ettiğini açıkladı.
Kıbrıslı Rum liderle, yol haritasını görüşmek üzere yakın zamanda bir araya gelme umudu taşındığına vurgu yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk tarafının her zaman olduğu gibi bugün de adil ve kalıcı uzlaşıya vakit geçirilmeden ulaşılabilmesi için yapıcı ve proaktif tutumunu Türkiye ile istişare içerisinde sürdüreceği belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Anastasiadis’ten beklenen yanıtın Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Danışmanı Sayın Downer ile yaptığı görüşme devam ederken geldiği kaydedildi.

Açıklamada, “Bilindiği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Anastasiades’in yeni Rum Lideri olarak seçilmesinin ardından kendisini telefonla arayarak, tebrik etmiş ve bu konudaki iyi dileklerini yazılı olarak da kendisine duyurmuştu. Ancak, Kıbrıs Rum basınında son birkaç gündür bu konuda yapılan haberlere karşın Sayın Anastasiades’ten düne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın mektubuna herhangi bir yanıt alınmamıştı. Beklenen yanıt Sayın Downer ile yapılan görüşme devam ederken, elimize ulaşmıştır” denildi.
“YOL HARİTASINI GÖRÜŞMEK ÜZERE BİR ARAYA GELMEYİ ÜMİT EDİYORUZ”
Kıbrıs Türk tarafının baştan beri özen gösterdiği gizlilik ilkesi çerçevesinde mektubun içeriğiyle ilgili detayların açıklanmayacağına işaret edilen açıklamada, mektubun bir teşekkür niteliği yanında, karşı tarafın erken bir görüşme önerisine yanıt teşkil ettiğini söylemenin mümkün olduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, “Sayın Anastasiades’in ekonomi başta olmak üzere bazı sıkıntıları olduğunun farkındayız. Bu sıkıntılarını kısa sürede atlatıp, Kıbrıs konusunda nasıl ilerleyebileceğimize ilişkin yol haritasını görüşmek üzere kendisiyle yakın zamanda bir araya gelmeyi ümit etmekteyiz” denildi.

DOWNER İLE GÖRÜŞME

Downer’ın önümüzdeki haftalarda bunu gerçekleştirebilmek için gerekli çalışmaları yapacağına işaret edilen açıklamada, BM diplomatının adadan ayrıldıktan sonra New York ve bazı başkentlerde temaslarda bulunacağı kaydedildi.
Downer ile gerçekleştirilen görüşmeye de değinilen açıklamada, “Görüşmede, bir süreden beri durmuş bulunan görüşmeler sürecinin yeniden nasıl başlatılabileceği ve bu konuda önermiş olduğumuz yol haritasının nasıl hayata geçirilebileceği yanında, Kıbrıs sorunu ile ilgili diğer konular ele alınmıştır” denildi. (tak)

Bu haber toplam 1802 defa okunmuştur
Etiketler : ,