1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ambulans olay yerine 9 dakikada ulaştı”
“Ambulans olay yerine 9 dakikada ulaştı”

“Ambulans olay yerine 9 dakikada ulaştı”

Hamitköy’de önceki akşam Alper Söyek’in hayatını kaybettiği trafik kazasında ‘ambulansın olay yerine 24 dakika geldiği’ iddialarıyla ilgili Lefkoşa Devlet Hastanesi açıklama yaptı.

A+A-

Hamitköy’de önceki akşam Alper Söyek’in hayatını kaybettiği trafik kazasında ‘ambulansın olay yerine 24 dakika geldiği’ iddialarıyla ilgili Lefkoşa Devlet Hastanesi açıklama yaptı.

Başhekim Yardımcısı Erol Uçaner tarafından yapılan açıklamada, Acil Servis Sorumlu Hekimi Dr.Naciye Nami’nin verdiği bilgilere yer verildi, ambulansın olay yerine 9 dakikada ulaştığı ifade edildi.

Yapılan açıklama şöyle:

Öncelikle Hamitköy’deki kazada hayatını kaybeden Alper Söyek’e Allahtan rahmet diler, ailesine ve sevdiklerine baş sağlığı dileriz.

İlgili kaza ile yaptığımız araştırma sonucunda Acil Servis Sorumlu Hekimi Dr.Naciye Nami’nin açıklaması ekteki gibidir.

15.10.2017 tarihinde Hamitköy’de gerçekleşen trafik kazası ile ilgili haberde; isme geçen Mustafa Parıldar isimli hemşirelik öğrencisinin iddialarına cevaben;

Şahıs iddialarına göre ihbardan sonra 24 dakika içinde olay yerine ambulansın geldiğini iddia ediyor; 112 Komuta Kontrol Merkezi Kayıtlarımızı incelediğimizde olayla ilgili çağrı 03:13’de yapılmış olup; olay yerine 2 ambulansımız yönlendirilmiştir. İki ambulanımızın olay yerine varış saati 03:22’dir çağrı alındıktan 9 dakikada olay yerine ambulanslarımız ulaşmıştır. Bu  olayla ilgili tüm kayıtlarımız mevcuttur.

Olay yerinde ambulans ekiplerimiz hastaların ilk müdahalelerini ve stabilizasyonunu sağlayıp hastaneye en hızlı bir şekilde ulaştırmışlardır.

Ayrıca öğrenci hemşire olan ve sosyal medyada mesnetsiz iddialarda bulunan ve bir kısım medyanın yanlış yönendirilmesine neden olan hemşire adayı  kişi iddia ettiği gibi hastayı taşımış ise;

“ Hayati risk taşıyan kazalarda olay yerine ambulans varırıncaya kadar multitravmalı özellikle baş-boyun- vertebra travması olan kazazedelerin ; profesyonel sağlık ekiplerince stabilizasyonu sağlanmadan hareket ettirilmemelidir. “ kuralına uymayarak aldığı eğitimi sorgulatacak duruma gelmiştir. Bu Şahsın kendi iddialarına göre hastayı taşıması ve hareket ettirmesi kazazedelere yanlış ve zarar verici niteliktedir. Kamu oyuna duyurulur.”

 

 

Bu haber toplam 4750 defa okunmuştur
İlgili Haberler