1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Amacım çevreme, öğrencilerime doğa sevgisi aşılamak”
“Amacım çevreme, öğrencilerime doğa sevgisi aşılamak”

“Amacım çevreme, öğrencilerime doğa sevgisi aşılamak”

İlkokul öğretmeni Görkem Korbay, çocukluğundan beri doğa ile iç içe olmayı sevdiğini söylüyor. Çeşitli otları toplayarak pişiriyor, çevreyi temizliyor, fidan ekiyor…

A+A-

Dila ŞİMŞEK

İlkokul öğretmeni Görkem Korbay, 14 yaşından beri doğa yürüyüşlerine gidiyor. Önceden Pazar günleri avlanmayı alışkanlık edindiğini, ancak zaman geçtikçe merhametinin ağır bastığını ve azalttığını söylüyor. Bitkilerin kendisini her zaman mutlu ettiğine değinen Korbay, avlanmak yerine dağ eteklerinde ayrelli, hostes, mangallo, girdama ve gabbar topluyor, sadece ailesine değil, çevresindeki yakınlarına da dağıtıyor.

g2-079.jpg

“Kalkanlı Yaşam Evi çevresinden 70 poşet çöp topladık”

Korbay, “Doğayla iç içe olmayı seviyorum çünkü stres atabileceğim bir yer… Gezerken huzur buluyorum, bitkileri topladığımda kendimi mutlu hissediyorum” diyor.

Çevresindeki diğer doğa sever arkadaşları ile haftasonları fidan dikimi, çevre temizliği gibi birçok çevresel faaliyet yaptıklarını anlatan Korbay, “Kalkanlı Yaşam Evi çevresinden 70 poşet çöp topladık, Gaziveren sahili, lale, yasemin gibi çiçeklerin ekimini yapıyoruz. Benim en büyük isteğim bu doğa sevgisini ve çevre bilincini öğrencilerime ve yakınlarıma da aşılamak. Bunları tamamen gönüllülükle yapıyoruz” şeklinde konuşuyor.

g3-047.jpg

Korbay, çevre temizliğine önem verilmediğini vurgulayarak “Resmen katliam yapıyoruz, insanlar yedikleri içtiklerini sokağa atıyor, bulundukları alanı temizlemiyor… Keşke böyle olmasa” diye sözlerini sonlandırıyor.

g1-096.jpg

Bu haber toplam 4664 defa okunmuştur