1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Alıç Festivali renkli görüntülerle başladı...
Alıç Festivali renkli görüntülerle başladı...

Alıç Festivali renkli görüntülerle başladı...

Girne Belediyesi ile  Doğanköy Muhtarlığı işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen Doğanköy Alıç Festivali’nin 6’ncısı, başladı.

A+A-

Girne Belediyesi ile  Doğanköy Muhtarlığı işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen Doğanköy Alıç Festivali’nin 6’ncısı, başladı. İki gün sürecek festivalin ilk gününde, Cumhurbaşkanlığı Temiz Düşün Temiz Sokaklar Projesi kapsamında Doğanköy Çocuk Parkı’nda yapılan çalışmalara 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı da katıldı. 
Festival, köy meydanında açılış konuşmalarıyla başladı. Festivalde, alıç, alıç ürünleri ve el sanatlarının satışı yapılıyor. Stantlar, 12.00-18.30 saatleri arasında açık olurken;  dans gösterileri, müzik dinletileri ve konserler de yer aldı.

Bedel: “Çevre bilinci ülkeye yayılmalı”
Festivalin açılışında konuşan Doğanköy Muhtarı Niyazi Bedel, Temiz Düşün, Temiz Sokaklar Projesi kapsamında Doğanköy’ü pilot bölge seçerek, Doğanköy Çocuk Parkı’nda çiçeklendirme ve çevre konusunda farkındalık çalışması yapan Cumhurbaşkanlığı’na teşekkür etti. Niyazi Bedel, çevre bilinci konusunda yapılan çalışmanın tüm ülkeye yayılmasını diledi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, alıç konusunda farkındalık yaratmak ve tanıtımını yapmak amacıyla 6 yıl önce başlatılan Doğanköy Alıç Festivali’nin önemine dikkat çekti. 
 

dd-002.jpg

Farkındalık etkinliği yapıldı
Cumhurbaşkanlığı Temiz Düşün Temiz Sokaklar Projesi kapsamında Doğanköy Çocuk Parkı’nda çiçeklendirme çalışması ve çevreye duyarlılığı artırmak için, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı’nın da katılımıyla Drama Derneği tarafından farkındalık çalışması yapıldı. 
Park ve etrafından toplanan çöpler; cam, plastik ve kağıt diye ayrıştırılarak çöp kutularına atıldı.
 

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler