1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AKDAĞ: “HEYECANLA HİZMETE HAZIRIM”
AKDAĞ: “HEYECANLA HİZMETE HAZIRIM”

AKDAĞ: “HEYECANLA HİZMETE HAZIRIM”

Akdağ, eğitim, sağlık, yol, su, enerji ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması ve tüm bunların daha mükemmel hale getirilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduğunu ve bundan heyecan duyduğunu söyledi.

A+A-

Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Kıbrıs’ta bir kardeşimizin gözü yaşarırsa, bizim gözümüzden yağmur gibi yaş akar. Türkiye’de iktidarıyla muhalefetiyle 80 milyon böyledir” dedi.

Akdağ, KKTC’de halkın refahını artırmak, yaşamı kolaylaştırmak için eğitim, sağlık, yol, su, enerji ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması ve tüm bunların daha mükemmel hale getirilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduğunu ve bundan heyecan duyduğunu söyledi.

Recep Akdağ, Kıbrıs sorunu ve müzakereler konusunda ise artık BM’nin ve dünya ülkelerinin Güney Kıbrıs’a “bu iş böyle olmayacak, bu yanlıştan vazgeçin” demesi gerektiğini ifade etti.


Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bu sabah geldiği KKTC’de üçüncü resmi ziyaretini Başbakan Hüseyin Özgürgün’e yaptı.

Başbakanlık kabul salonundaki görüşmede, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve bazı bürokratlar da yer aldı.

AKDAĞ: “HEYECANLA HİZMETE HAZIRIM”

Akdağ, KKTC’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını iletti.

Akdağ, Türkiye hükümetinde bazı bakanlıklarda görev değişikliği olduğunu hatırlatarak, kendisinin de 11 yıl 4 aylık Sağlık Bakanlığı sonrasında Başbakan Yardımcılığı’nı üstlendiğini ve görev alanında KKTC’yle ilgili konular da bulunduğunu söyledi.

Büyük şerefle, göz bebekleri KKTC’ye hizmet etmeye büyük bir heyecanla hazır olduğunu ifade eden Akdağ, tecrübeleriyle hükümetin arzularını yerine getireceğini kaydetti.

Recep Akdağ, Türkiye’nin garantör ülke olarak KKTC’de yaşayan soydaşlarının her türlü hakkını korumak için, güvenliği için elinden geleni bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağını vurguladı.

“Biz KKTC ve TC tarafı olarak adada hep barışçı bir çözümden yana olduk. Maalesef çeşitli zamanlarda, müzakere masasında işin bozulmasına hep Güney Kıbrıs Rum tarafı sebep oldu” diyen Akdağ, İsviçre’deki müzakerelere işaret etti.

Akdağ, KKTC’de yaşayan kardeşlerinin refahını artırmak, yaşamlarını kolaylaştırmak için eğitim, sağlık, yol, su, enerji ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması ve tüm bunların daha mükemmel hale getirilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduğunu ve bundan heyecan duyduğunu söyledi.

“BİR KARDEŞİMİZİN GÖZÜ YAŞARIRSA BİZİM YAĞMUR GİBİ YAŞ AKAR…”

Kıbrıs’ta 1974’te Türkiye’nin müdahalesine yol açanın Rum tarafının yanlışları olduğunu, 14 yaşında olmasına rağmen süreci çok yakın takip ettiğini anlatan Recep Akdağ, “Bütün KKTC’li kardeşlerimizin bilmesini arzu ederim. Kıbrıs’ta bir kardeşimizin gözü yaşarırsa, bizim gözümüzden yağmur gibi yaş akar. Türkiye’de iktidarıyla muhalefetiyle 80 milyon böyledir” dedi.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye’nin 3 milyon Suriyeli’ye de kucak açmış bir ülke olduğunu hatırlatarak, “KKTC’de yaşayan soydaşlarımızın, KKTC vatandaşlarının hukukunu, haklarını, güvenliğini sağlamak, bu işin teminatı olma noktasında asla bir gevşeklik göstermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BM RUMLARA ‘BU İŞ BÖYLE OLMAYACAK, BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN’ DEMELİ”

Bu kadar olumlu ve çözüm taraftarı KKTC’nin dünyaya mesaj verdiğini kaydeden Akdağ, artık BM’nin ve dünya ülkelerinin Güney Kıbrıs’a “bu iş böyle olmayacak, bu yanlıştan vazgeçin” demesi gerektiğini söyledi.

Akdağ, barışın olması ve insanların mutluluk içinde yaşaması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceğini ifade etti.

ÖZGÜRGÜN: “TÜRKİYE’NİN SAĞLADIĞI HUZUR ORTAMINDAN SADECE KIBRIS TÜRKLERİ DEĞİL GÜNEY KIBRIS VE BÖLGE ÜLKELERİ DE YARARLANIYOR”

Başbakan Hüseyin Özgürgün de Akdağ’a yeni görevinde başarı diledi ve Akdağ’ı KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anavatan Türkiye ile her konuda işbirliğiyle ve desteğiyle bugünlere geldiklerini ifade eden Özgürgün, halkın güvenliği ve bölgenin stratejik konumu nedeniyle işbirliği ve güvenlikte, Türkiye’nin sağladığı huzur ortamından sadece Kıbrıs Türkleri ve KKTC’nin değil Güney Kıbrıs ve bölge ülkelerinin de yararlandığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri sayesinde Kıbrıs’ta 1974’ten beri kan akmadığını belirten Başbakan Özgürgün, yıllardır süren müzakerelerde birçok anlaşmaya evet diyen tarafın Kıbrıs Türk tarafı olduğunu ancak KKTC’nin BM ve dünya tarafından hak ettiği yeri bulmadığını kaydetti.

“AMAÇLARI KIBRIS’I YUNANİSTAN’A BAĞLAMAK…”

Başbakan Özgürgün, İsviçre’deki görüşmeler sonucunda Rum tarafının bir anlaşma niyetinin olmadığının net şekilde ortaya çıktığını ifade ederek “Amaçları Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamaktır. Bunu zaten o süreçte de meclislerinde aldıkları kararla gösterdiler” dedi.

Kıbrıs Türk halkının yıllardır bir mücadele verdiğine dikkat çeken Başbakan Hüseyin Özgürgün, Güney Kıbrıs’ın anlaşma niyeti olmamasının, gelişmeyi engelleyemeyeceğini söyledi.

“BUNDAN SONRA NE OLACAĞIYLA İLGİLİ SORUMLULUK GÜNEY KIBRIS VE YUNANİSTAN’IN”

Federasyon temelindeki Kıbrıs müzakerelerinin var olan parametrelerle tamamlandığını, bundan sonra bu parametrelerle görüşme imkanı kalmadığını belirten Özgürgün, bundan sonra ne olacağıyla ilgili sorumluluğun Güney Kıbrıs ve Yunanistan’a düştüğünü kaydetti.

Başbakan Özgürgün, Türk tarafının açılımlarının algılanmadığını, çok olumlu hareketlerinin de karşılık bulmadığını belirterek, bundan sonra KKTC ve Türkiye’nin kendi yol haritasını çizeceğini, bu parametrelerle artık görüşmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Gerek ekonomik ve mali açıdan, gerekse halkın refahı anlamında Anavatan Türkiye ile işbirliği içinde gelişmeyi ve bir devlet olarak ayakları üzerinde duran yapıyı hedeflediklerini dile getiren Hüseyin Özgürgün, bunun önlerindeki önemli bir hedef olduğunu, işbirliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Görüşmenin ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa Merit Hotel’de Akdağ ve heyeti onuruna öğle yemeği verdi.

 


DENTAŞ “YAKLAŞIMLARINIZ UMUT VERDİ”

denk-002.jpg

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşleri Koordinasyon Sorumlusu Recep Akdağ ile görüştü.

Bakanlıktaki görüşmede, TC Büyükelçisi Derya Kanbay da hazır bulundu.

AKDAĞ “İLİŞKİLERİ BULUNDUĞU NOKTADAN DAHA İLERİLERE TAŞIMAYA GAYRET EDECEĞİM”

Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşleri Koordinasyon Sorumlusu Recep Akdağ kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretin yeni görev çerçevesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Akdağ, TC-KKTC ilişkilerini bulunduğu noktadan daha ileri noktalara taşımaya gayret edeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da konuşmasında, Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşleri Koordinasyon Sorumlusu Recep Akdağ’ı KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, Akdağ’a yeni görevinde başarılar diledi.

Akdağ’ın yaklaşımlarının umut verici olduğunu ifade eden Denktaş, başta Tuğrul Türkeş olmak üzere bu görevde bulunmuş tüm bakan ve teknik adamlara teşekkür etti.

 

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur
Etiketler :