1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 75 emare mahkemeye sunuldu
75 emare mahkemeye sunuldu

75 emare mahkemeye sunuldu

Çatalköy’de suikast sonucu öldürülen Halil Falyalı ve Şoförü Murat Demirtaş ile ilgili ikinci duruşma bugün gerçekleşti.

A+A-

Serap ŞAHİN

Çatalköy’de suikast sonucu öldürülen Halil Falyalı ve Şoförü Murat Demirtaş ile ilgili dava sürecinde ikinci duruşma bugün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

Olayla ilgili tutuklu bulunan sanıklar Ömer Tunç, Veysel Sare ve Musa Çiçek mahkemeye çıkarıldı.

Polis, mahkemede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Mahkeme ikinci tanık olarak Girne Polis Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Uzmanı Süleyman Özdemir’ i dinledi.

Özdemir; Çatalköy, Karakum ve Doğanköy bölgelerinden alınan 75 adet emareyi tarih tarih nerelerde bulunduğunu belirterek mahkemeye sundu.

Mahkeme yarın saat 11.30’da tekrar görülecek.

Olay yerine gidildiğinde Murat Demirtaş şoför koltuğundaydı

Mahkemeye olay gününü ve sonrasını aktaran Girne Polis Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Uzmanı Süleyman Özdemir, 7 kişilik ekiple olay yerine gidildiğini ve emarelerin tespit edilip alındığını söyledi. Özdemir, olay yerine gidildiğinde Halil Falyalı’nın orada olmadığını ancak şoförü Murat Demirtaş’ın şoför koltuğunda olduğunu ve araçta mermi deliklerinin tespit edildiğini mahkemeye söyledi.

Farklı çaplarda boş kovanlar bulundu

Özdemir 8 Şubat 2022 tarihinde olay yeri incelemesi sonucu alınan birçok emareyi mahkemeye sundu. 17 adet 62 mm çapında boş kovanlar, 9 adet mermi çekirdeği ve mermi çekirdeği parçaları, 1 adet siyah renk düğme, 1 adet kahverengi renk battaniye, 1 adet siyah maske, 4 adet kırmızı lekeden alınan örnek, 1 adet tespih, 1 adet valentina marka sağ ayakkabı, 1 adet yeşil tişört, 1 adet yeşil eşofman üstü, 1 adet siyah renk çanta, 5 adet 9 mm çapında kovan, 1 adet 5 TL, 1 adet plastik parçası, 1 adet Seyit Ahmet Çalışkan’a ait prestij kartı, Murat Demirtaş’ın üzerinden alınan kol saati, 1 adet iqos marka elektronik sigara aletini mahkemeye emare olarak sundu.

Araçta kira sözleşmesi bulundu

Olay yerinde ilk emareleri topladıktan sonra Tahkikat Memuru Murat Bayram’ın isteği üzerine Karakum Lemar’da bulunan ZPH 927 plakalı araçta arama yapıldığını belirten Özdemir, aracın torpidosunda kira sözleşmesi tespit edildiğini ve emare olarak alındığını mahkemeye aktardı. Özdemir, araçta aynı zamanda parmak izi araştırması yapıldığını da belirtti.

Özdemir, Türkistan Gülce’ye ait gri renk 1 adet siyah pardisu, gri renk ceket, beyaz renk gömlek, siyah renk yelek, siyah kemer, gri kumaş pantolonun emare olarak alındığını belirtti. Halil Işık’a ait 1 adet siyah renk pardisu,1 adet siyah renk gömlek, 1 adet siyah renk atlet, 1 adet siyah renk kemer,1 adet pastik parçası ve kot pantolonu emare olarak mahkemeye sundu.  Tanık Özdemir, olay yerinden alınan sanık Ömer Tunç’a ait siyah mont, lacivert renk pantolon ve lacivert renk kazağı da mahkemeye emare olarak sundu.

9 Şubat’ta 7 adet 7.62 mm çapında boş kovan bulundu

Savcı’nın “1 gün sonra yeniden olay yerine gittiniz mi?” sorusu üzerine Tanık Süleyman Özdemir, “Evet inceleme amaçlı 1 gün sonra tekrar gittik ve 7 adet 7.62 mm çapında boş kovan bulduk” ifadelerini kullandı. 9 Şubat tarihinde SL 001 plakalı araçta da arama yapıldığını belirten Özdemir, 6 adet çekirdek parçası ve 2 adet mermi çekirdeğinin tespit edildiğini ve emare olarak alındığını kaydetti.

Araçtan swap örneği alındı

Özdemir, 10 Şubat tarihinde Lemar’ın güney kısmında park halinde bulunan ZSC 025 plakalı aracın da arandığını ve aracın dümen ve vites topuzundan swap örneği ve beyaz renk kağıt parçasının emare olarak alındığını mahkemeye belirtti. Özdemir aynı araçtan kesilmiş tırnak parçası, mavi renk bez parçası, haki renk çantanın da emare olarak alındığını söyledi.

16 Şubat’ta Alsancak’tan emareler toplandı

Karakum Lemar’da bulunan mavi renk çöp bidonunun da tespit edilip emare olarak alındığını belirten Özdemir, emare olarak alınan 15 adet sigara izmaritini de mahkemeye sundu. Sanık 3’ün göstermesi üzerine Alsancak’ta ağaçlı boş bir arazide 1 adet siyah şapka, beyaz renk havlu, Lemar yazılı poşet, 1 çift siyah renk ayakkabı, 1 çift lamburcini marka ayakkabıyı da tanık Özdemir mahkemeye emare olarak sundu.

23 Şubat’ta Doğanköy’den emareler toplandı

Özdemir, Doğanköy’de yolun doğu kısmında tespit edilen lacivert renk pantolon, siyah renk sol el eldiven, gri renk bere, santoni marka sol ayakkabıyı da mahkemeye getirdi. Mesele ile ilgili olarak toplanan bütün fotoğraf ve videoların bir hard diske konulduğunu belirten Süleyman Özdemir, mahkemeye emare 75 olarak sundu. Savunma avukatı, hard diskin bütün olarak mahkemeye sunulmasına itiraz etti. Tüm görüntülerin emare olarak kayıt edilme ihtimali olduğundan sadece tanığın kayıt yaptığı dosyayı mahkemeye sunması noktasına gidilirse itiraz etmeyeceğini belirtti.

Savcı, hard diskin mahkemeye sunulması konusunda hem fikir olunduğuna işaret ederek, tüm görüntü ve videoların CD’lere sığdırılmasının imkânsız olduğunu söyledi.

İtirazı değerlendiren mahkeme başkanı, itirazı kabul etmedi ve hard diski emare 75 olarak kayda geçirdi.

Bu haber toplam 4696 defa okunmuştur