1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 5 kişi ve para yok
5 kişi ve  para yok

5 kişi ve para yok

İş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesi ile bağlantılı olduğu iddia edilen biri KKTC vatandaşı 2 kişi daha gözaltına alındı.

A+A-

Devrim DEMİR
Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gökhan Naim cinayeti ile tutuklanan zanlı sayısı 4’e yükseldi.

Cinayet ve soygun ile bağlantılı oldukları iddiası ile geçtiğimiz hafta tutuklanan Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın verdikleri ifade doğrultusunda KKTC vatandaşı A.O.Ş., ve Pakistan uyruklu  A.F.’de tutuklandı.

Ülke genelinde derin soruşturma yürüten polis, iki şüphelinin Girne’de saklandığını tespit etmesi üzerine önceki akşam Girne’de düzenledikleri operasyon sonucu yakalandılar.

Cinayet ve soygun olayı ile ilgili zanlı sayısı 4’e yükselirken, aranan zanlı sayısı 5’e çıktı.

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan eled ettiği bilgide, cinayet olayına karışarak her yerde aranan İmran Arshad’ın ülkede kaçak olarak kaldığı öğrenildi.

Polis, cinayetle bağlantılı aranan İmran Arshan ve Zahid Masood’u da arıyor. Cinayet ve soygunla bağlantılı zanlılar Ali Okan Şengül ve Abubakar Fıaz tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

Cinayet günü görüştükleri iddia ediliyor

Lefkoşa Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, zanlılar Ali Okan Şengül ve Abubakar Fıaz’ın 13 Mart tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen Taammüden Adam Öldürme, Adam Öldürme, Silahlı Soygun, Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu, Meskun mahalde ateş etme” suçlarından tutuklandıklarını kaydetti.

İneci, iki zanlının da poliste aynı olayla bağlantılı tutuklu bulunan Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın verdikleri ifade doğrultusunda tutuklandıklarını söyledi.

İki zanlı da Masood’la cinayet gecesi bağlantıdaydı iddiası

Soruşturmayı yürüten İneci, zanlı Hassan ve Ahmad’ın ifadeleri doğrultusunda cinayet gecesi Naim’in tasarrufunda bulunan para yüklü çantayı zanlı Ali Okan Şengül’ün yönetimindeki HD 518 plakalı salon araçla şuan aranmakta olan Zahid Masood’la buluşarak Masood’a teslim ettiğini kaydetti.

Aynı gece zanlı Ali Okan Şengül’ün her yerde aranmakta olan Zahid Masood’u Ercan Havaalanı çemberinden aldığını tespit ettiklerini kaydeden İneci, aranan Masood’a zanlı Abubakar Fıaz’ın cep telefonu ve sim kart temin ettiğini öğrendiklerini söyledi.

Üçer gün tutukluluk alındı

İneci, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini zanlıların sözlü beyanda bulunduklarını belirterek, olayda aranan zanlı sayısının 5’e yükseldiğini soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek 3 gün tutukluluk talebinde bulundu. Yargıç Cenkay İnan, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın henüz yeni olduğunu belirterek 3 gün tutukluluk emri verdi.

Soruşturma derinleşiyor, zanlı sayısı artıyor ..

13 Mart tarihinde Lefkoşa Ortaköy’de meydana gelen cinayet ve soygun olayının dokuzuncu gününde tutuklanan zanlı sayısı 4’e yükselirken, aranan zanlı sayısı 5’e çıktı.

İş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesi ile ilgili polis geniş çaplı başlattığı soruşturma neticesinde Naim’den çalınan para yüklü çanta ve aranan 5 kişi henüz tespit edilmezken, cinayetle bağlantılı olduğu iddia edilen 4 kişi hakkında tutukluluk aldı.

Aranan Arshan ve Masood’un sabıka dosyası çok kabarık

Polis, Azmad Ali Virk, Ali Hassan ve Tanveer Ahmad’ın ardından arananlar lisetesine İmran Arshan ve Zahid Masood’uda ekledi.

Gökhan Naim’in öldürülmesi le ilgili cinayet akşamı 7 zanlı ile birlikte bağlantı halinde oldukları iddia edilen Arshan ve Masood’un sabıka dosyası oldukça kabarık.

‘ Kara para ‘ , ‘ sanal bahis’, ‘ sahte belge düzenleme ‘  ve geçmiş yıllarda birçok kavga olayına karışan Zahid Masood, 2017 yılında Girne’de  ‘ kara para ‘ ve ‘ Sanal bet ‘ olaylarına karışarak ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmıştı.

Cinayetle ilgili aranan İmran Arshan ise Girne’de 2015 yılında sahte mühürle sahte öğrenci belgesi ve KKTC’de yaşayan yabancılara sahte oturma izni düzenlemekten yargılanmış hapislik cezası almıştı.

Fotoğraf: Evrim KAMALI


CİNAYETLE İLGİLİ 9 ŞÜPHELİ

Bilal Ahmad: Tutuklandı

Faiz Ul Hassan: Tutuklandı

Ali Okan Şengül: Tutuklandı

Abubakar Fıaz: Tutuklandı

İmran Arshad:  Aranıyor

Zahid Masood: Aranıyor

Azmad Ali Virk: Aranıyor

Ali Hassan: Aranıyor

Tanveer Ahmad: Aranıyor


devrim.jpg

Bu haber toplam 4088 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler