1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "3. GSM öperatörü için düğmeye basıldı"
"3. GSM öperatörü için düğmeye basıldı"

"3. GSM öperatörü için düğmeye basıldı"

Bakan Dürüst, Turkcell Kuzey Kıbrıs ziyaretinde, 3’ncü GSM Operatörünün gelmesi için düğmeye bastıklarını açıkladı.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlığın Telekomünikasyon alanındaki projelerini ve hedefleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacı ile Turkcell Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret ederek, Turkcell Kuzey Kıbrıs Direktörü Günay Çerkez ve Turkcell Kuzey Kıbrıs Genel Müdürü İsmet Yazıcı ile bir araya geldi.

Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Bakan Dürüst, KKTC’nin iki GSM operatörü ile bilişim alanındaki gelişmeler, yenilikler ve yatırımlar hakkında görüş alış verişinde bulunmak amacı ile ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakanlık olarak 4.5 G’ye geçiş için tüm çalışmaların tamamlandığını, konunun Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olduğunu belirten Dürüst, en kısa süre içerisinde konu ile ilgili olarak ihale sürecinin başlatılarak, KKTC halkının daha kaliteli ve daha hızlı iletişim imkanlarına kavuşturulmasının sağlanacağının altını çizdi.

Dürüst, Kuzey Kıbrıs Turkcell ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında 3’ncü GSM operatörünün gelmesi ile ilgili bilgiler verdi.

Bakan Dürüst, “KKTC’ye 3’ncü bir GSM şirketinin gelebilmesi için düğmeye basmış bulunmaktayız” dedi.

Dürüst şöyle devam etti,“Bugünün hükümeti olarak, var olan 2 GSM operatörü ile birlikte bir 3’ncü GSM operatörünün, KKTC’de faaliyet göstermesine imkan verecek çalışmaları başlattığımızı, dünyanın hangi ülkesinden olursa olsun, KKTC’de bu hizmeti verebilecek tüm GSM şirketlerine olanak tanımaya hazır olduğumuzun altını çiziyorum”

Bu haber toplam 2787 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler