1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 26 Ocak’ta serbest kalacak İADESİ İSTENİYOR
26 Ocak’ta serbest kalacak  İADESİ İSTENİYOR

26 Ocak’ta serbest kalacak İADESİ İSTENİYOR

Özgöçmen’in katili güneyde ‘yasa dışı giriş ve izinsiz kalma’dan yargılandı

A+A-

Devrim DEMİR

İskele Long Beach Otel ile Ötüken kavşağı arasında, ormanlık alanda ölü bulunan 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Muhammet Salman, 19 Ekim’de yakalandığı Kıbrıs’ın güneyinde ‘yasa dışı yollardan giriş ve izinsiz kalmak’tan yargılandı.

Kıbrıs’ın güneyine yasa dışı yollardan giriş ve izinsiz kalma suçlarından yargılanan Hasan Işık Özgöçmen’in katili, 26 Ekim tarihinden itibaren 3 ay hapse mahkûm edildi.

3 ayın tamamlanmasıyla 26 Ocak’ta cezası bitecek Muhammad Salman’ın iadesi istendi.

YENİDÜZEN’e konuşan Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komitesi Eş Başkanı Hakkı Celal Önen, katil zanlısı Muhammad Salman’ın kuzeye iadesi konusunda Kıbrıs Türk tarafının talebinin devam ettiğini ve suça ilişkin komitede bu konuda çakıştıklarını belirtti.

Neler yaşanmıştı?

Haspolat Meslek Lisesi’nde seramik öğretmeni, 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen, 31 Ekim tarihinde İskele Long Beach otel ile Ötüken kavşağı arasında ormanlık alanda yarı çıplak ve boğazında kemerle bulunmuştu. Özgöçmen’in cansız bedeni üzerinde yapılan otopside öldürüldüğü tespit edilmişti.

Katil zanlısı Muhammad Salman arandığının duyulması üzerine, cinayetin hemen ardından Kıbrıs’ın güneyine geçerek, 19 Ekim tarihinde tutuklanmıştı.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2170 defa okunmuştur
İlgili Haberler