1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 24. Olağan Güzelyurt İlçe Kongresi gerçekleştirildi
24. Olağan Güzelyurt İlçe Kongresi gerçekleştirildi

24. Olağan Güzelyurt İlçe Kongresi gerçekleştirildi

İlçe Başkanı Doğan Şahali oldu

A+A-



CTP-BG 24. Olağan Kurultay hazırlıkları kapsamında ikinci ilçe kongresini de tamamladı. 24. Olağan Güzelyurt İlçe Kongresi dün akşam Güzelyurt Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 232 delegenin oy kullandığı kongrede 122 delegenin oyunu alan Doğan Şahali ilçe başkanı seçildi.
Katılımın yüksek olduğu kongrede Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Asım Akansoy, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve milletvekilleri de yer aldı. Çok sayıda partilinin katıldığı kongrenin divan başkanlığına oybirliği ile Eren Adataş seçilirken, Ebru Uysaş ve Çağlar Gulamkadir de divan sekreterliğine getirildi. Divan’ın oluşturulmasıyla başlayan kongre, Demokrasi Şehitleri adına saygı duruşuyla devam etti.

Eraslan: Kıbrıs Türk halkının kurumları satılıyor
Açılış konuşmasını yapan CTP Güzelyurt İlçe (Eski) Başkanı Burhan Eraslan, Kıbrıs adasında ve Doğu Akdeniz’de barışın, Kıbrıs Türk Toplumunda demokrasi ve sosyal adaletin egemen olmasını diledi. UBP iktidarının hem ülke hem halk için talihsizlik olduğuna işaret eden Eraslan, ülkenin geleceği için hiçbir kaygı duymayan Eroğlu ile Küçük’ün başını çektiği siyasal ekibin umursamazlığına ve beceriksizliğine halkın artık dur demesi gerektiğini vurguladı. Ülkeyi parsel parsel pazara çıkaran böylesi siyasal bir ekibin iktidarı elinde tutmaya devam ettiğine değinen Eraslan, Kıbrıs Türk Halkının malı olan kurumların tek tek satıldığını ifade etti. 

Akansoy: Güzelyurt için esas hedef belediye seçimleri!
CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy ise kongreye hitaben yaptığı konuşmada CTP’nin ülkenin en köklü partisi olduğunu ve köklü geleneği ile güçlü bir gelecek yaratma adına mücadele ettiklerini ifade etti. CTP-BG’nin geleneğine yakışır şekilde 24. Olağan Kurultay’a doğru giderken Güzelyurt İlçe Kongre’sini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Akansoy, CTP’de parti içi demokrasinin en önemli unsur olduğunu söyledi.
Partinin ilkelerine sıkı sıkı sarılarak geleceğe dönük duyulan heyecanı artıracaklarına vurgu yapan Akansoy, 30 Haziran’da gerçekleşecek Kurultay’a doğru giderken daha fazla uyumu ve birlikteliği sağlamaktan başka şansları olmadığını belirtti. CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy, “Başarı için daha güçlü bir Güzelyurt gerekir. Başarı için daha güçlü ilçeler gerekir. Bunun bilincindeysek ve kaybeden-kazanan mantığından ziyade yoldaşlık ilişkileri içinde olaya bakmayı becerirsek ve kazanan arkadaşımızın etrafında bütünleşirsek kazanan CTP olacaktır” dedi.
Sahip olunan değerlere birlikte sarılmaları gerektiğini kaydeden Akansoy, hatalardan ders çıkararak daha sağlam yarınlar kuracaklarını ifade etti. Güzelyurt için esas hedefin belediye seçimlerini kazanmak olduğuna işaret eden Akansoy, bunun için bu kongreden daha da güçlü çıkarak çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Yorgancıoğlu: Hükümet her önüne konulana evet diyor
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu konuşmasına, ülkede demokrasiyi ve insanımızın yaşam kalitesini artırmak adına ve Kıbrıs Sorunu’nun çözülmesi adına bedeller ödeyen partilileri selamlayarak başladı. UBP Hükümeti’nin icraatlarını eleştiren Genel Başkan Yorgancıoğlu, UBP’nin ülkeyi içine sürüklediği durumun ve halka reva gördüğü yaşamın ortada olduğunu belirtti.
Ülkenin esnafına ve halkına verilmeyen fırsatların dışarıdan gelenlere altın tepside sunulduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, “Ülkenin kurumları bir bir peşkeş çekiliyor. Kapanan işyerlerin sayısı açılanların iki katı. Borçlarını ödeyemeyen insanlarımız mahkemelerde sürünüyor. UBP’nin halkımıza reva gördüğü işte budur” dedi. UBP’nin derhal görevden gitmesi gerektiğini belirten Yorgancıoğlu, hükümetin edilgen olduğunu, birilerinin hazırlayıp önlerine koyduğu her şeye ‘evet’ dediklerini kaydetti.

“Giden geri gelmiyor, hükümet vatandaşlık dağıtıyor”
Ülkede yaşananların en çok gençleri etkilediğine değinen Yorgancıoğlu, yurt dışına öğrenime giden gençlerin geri gelmediğini ama hükümetin durmadan vatandaşlık verdiğini ifade etti. Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmeler ışığında cumhurbaşkanlığında ve başbakanlıkta duran zihniyetin alaşağı edilmesine gerektiğini söyleyen Yorgancıoğlu, bu makamlarda çözüm karşıtlarının oturmasının çözüm sürecine katkısının olmayacağını belirtti. Partinin önünde üç tane önemli seçim süreci olduğunu yineleyen Yorgancıoğlu, bu süreçlerde de LTB Ara Seçiminde olduğu gibi birlik, mücadele ve dayanışma ruhu ile başarıya ulaşmak zorunda olduklarını ifade etti. 24. Olağan Kurultay’a doğru giderken kongrelerde yaşanan yarışların belli bir kesim tarafından UBP’nin Kurultay sürecine benzetilmeye çalışıldığını söyleyen Yorgancıoğlu, CTP’nin parti içi demokrasi olgunluğunun her kesime örnek olacak şekilde sürdürüleceğine olan inancının tam olduğunu dile getirerek konuşmasını sonlandırıldı.

Yeni yönetim belirlendi
Konuşmaların ardından kongreye gelen mesajlar okundu. Faaliyet ve mali raporların onaylanmasının ardından İlçe Başkanlığına ve Yönetim Kurulu üyeliklerine aday olanlar sahneye çağrıldı. Daha sonra oylamaya geçildi ve 232 delege oy kullandı. CTP Güzelyurt İlçe Organlarına yapılan seçim sonuçlarına göre 122 delegenin oyunu alan Doğan Şahali ilçe başkanlığına getirildi. İlçe Yönetimi Kurulu’na giren isimlerin ise bugün açıklanması bekleniyor. YD

Bu haber toplam 2095 defa okunmuştur