1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "24 Nisan'daki kararlılığımıza sahip çıkıyoruz"
24 Nisandaki kararlılığımıza sahip çıkıyoruz

"24 Nisan'daki kararlılığımıza sahip çıkıyoruz"

“24 Nisan 2004’e giden süreçte, gençliğin meydanlara yansıttığı kararlılıkla bunun takipçisi olacağımızı bildiririz”

A+A-

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ürün Solyalı, önümüzdeki günlerde başlaması muhtemel çözüm görüşmelerinde, tüm tarafların iyi niyet ve kararlılıkla masaya oturmalarını talep ederek, “24 Nisan 2004’e giden süreçte, gençliğin meydanlara yansıttığı kararlılıkla bunun takipçisi olacağımızı bildiririz” dedi

Solyalı’nın açıklamasının tam metni şöyle:

“Sensiz bir kişi eksiğiz!” diye yola çıktı Kıbrıs Türk ilerici gençliği 2000’li yılların başında. Kepenk kapattı, okuldan kaçtı, işine gitmedi ve hınca hınç dolu meydanlara geldi. Barış için haykırdı. Kavgamız kendi yeteneklerimizi dünya ile paylaşmak, dünyada olanı Kıbrıs’a taşımak, barışı, kardeşliği bu topraklarda yüceltmekti. Her şeye rağmen kök salmaktı bu topraklara. Gençlik Örgütümüz, “Geleceğimizi Kurtarma Operasyonu”  ile ve Liseli gençlik de “Barışçı Kıbrıs Türk Gençliği” ile katkı koydu Kıbrıs’ta Barış mücadelesine ve “Gençliğin Evet’i, Kıbrıs’ın Yarınıdır” dedi.
Bizler; tarihin gelişmesini izleme, daha iyi bir toplumun kurulmasına etkin biçimde katılma ve binlerce insanla bir araya gelme tecrübesini yaşadık. Üzerinden 9 yıl geçmiş olan 24 Nisan Referandumu’ndaki kararlığımızı her geçen gün daha fazla inançla yüceltiyoruz.
CTP Gençlik Örgütü olarak, Kıbrıs Sorunu’na barışçıl bir çözüm için işbirliğinin; Birleşmiş Milletlerin ilgili kararlarında yer alan iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitlik temelinde ve Sn. Talat ve Sn. Hristofias’ın 23 Mayıs ve 1 Temmuz 2008 anlaşmalarında yer alan tek egemenlik, tek uluslararası kimlik ve tek vatandaşlık temelinde olacağının altını bugün gelinen koşullarda tekrarlamak istiyoruz.
Lefkoşa hala Avrupa’nın bölünmüş en son Başkenti olarak dururken ve görüşme masası dağılmışken, bizler Liderlere, daha önce müzakere masasında uzlaşılan noktalara sahip çıkmaları ve bunu önümüzdeki günlerde başlayacak olan görüşmelerde çözüme hemen ulaşılmasına olanak sağlayacak, iyi bir adım olarak değerlendirmeleri çağırısını yapıyoruz.
Ayrıca,  görüşmeler süresince, Federal temelde gerçekleşecek olan çözümün dışına çıkılarak yapılacak olan tüm önerileri, iki toplumun geleceği açısından tehlikeli ve çözüm adına faydasız öneriler olacağını şimdiden değerlendirmekteyiz. 
Kıbrıs Sorunu’ndaki çözümsüzlük durumu, iki toplumda yer alan şovenist güçleri cesaretlendirmekte, bölünmüşlüğü körüklemekte ve tüm bölgeyi etkilediği gibi;  Türkiye, Yunanistan ve Avrupa Birliği ilişkilerini de olumsuz yönde etkilemektedir.  Kıbrıs Sorunu’nun çözümü ve askersiz bir Kıbrıs neticesinde oluşmasını öngördüğümüz olumlu siyasi ve ekonomik gelişmeler ve ortak doğal kaynakların ortak kullanımı; Kıbrıs’taki tüm gençler için en iyi ortamı yaratacaktır.
CTP Gençlik Örgütü olarak, önümüzdeki günlerde başlaması muhtemel çözüm görüşmelerinde, tüm tarafların iyi niyet ve kararlılıkla masaya oturmalarını talep ediyoruz ve 24 Nisan 2004’e giden süreçte, gençliğin meydanlara yansıttığı kararlılıkla bunun takipçisi olacağımızı bildiririz.

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur