1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "234 aktif vaka var. 94'ü Lefkoşa'da"
"234 aktif vaka var. 94'ü Lefkoşa'da"

"234 aktif vaka var. 94'ü Lefkoşa'da"

Pilli, tedavisi devam eden 234 hasta arasında en fazla vakanın 94 vaka ile Lefkoşa'da olduğunu söyledi.

A+A-

Devrim DEMİR

Yerel bulaşın patlaması ile vaka ve temaslı sayısındaki artış da hız kesmeden sürüyor. Ülkede son 1 haftada 104 yerel, 60’ın üzerinde temaslı vaka tespiti yapıldı.

Yılın ilk günlerinde covid-19 tedavisi gören yaşları 84 ve 72 yaşında iki kişi yoğun bakımda hayatını kaybetti.

Göğüs Yoğun Bakım Servisi’nde başlayan bulaşla, aynı serviste 2 hastanın testlerinin pozitif olması nedeniyle tedavileri karantina yoğun bakım servisinde devam ediyor.

Bölümde çok sayıda temaslı hemşire ile testleri pozitif çıkan hemşirelerin tedavileri sürüyor.

Okullarda ise 4 Ocak 2021 tarih itibarı ile 42 öğrenci ve 14 öğretmenin testleri pozitif.

 

Hastane bulaş zinciri…

Lefkoşa Devlet Hastanesi Göğüs Yoğun Bakım Servisi, Acil Servis ve Pandemi Hastanesi’nden de vaka haberleri gelmeye devam etti.

Göğüs Servisi’nde taburcu olan 2 hastanın testleri pozitif çıkarken, Acil Servis’te önceki gün ‘yüksek ateş’ şikâyeti ile giden iki kişinin PCR testleri pozitif çıktı.

Hastalarla temas eden serviste 2 Doktor ve 1 hemşire karantinaya alınırken, Pandemi Hastanesi’nde PCR testi yapan 1 hemşirenin de testi pozitif çıktı.  

Temaslı doktorlar, hemşire ve pozitif çıkan hemşirenin de çok sayıda temaslısı karantina oteline yerleştirildi.

 

Pandemi otelleri doldu…

Yerel bulaşın artması ile 4 Ocak tarihinden itibaren Pandemi Merkezi’nde tedavisi süren hasta sayısı 39 olurken, pandemi otellerinde takip edilen vaka sayısı 193 oldu. İki hastanın ise tedavileri yoğun bakım servisinde devam ediyor.


Sağlık Bakanı Ali Pilli:

‘243 aktif vaka var. 94'ü Lefkoşa'da’

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Meclis’te yaptığı konuşmasında 234 aktif vakanın olduğunu açıkladı. Akşam saatlerinde ise bu rakam 243’e çıktı.

Pilli, tedavisi devam eden hastalar arasında en fazla vakanın 94 vaka (dün akşamki rakamlar dahil değil) ile Lefkoşa'da olduğunu söyledi.

Pilli mecliste yaptığı konuşmada ilçelere ait aktif vaka sayısını açıkladı:

Lefkoşa: 94

Girne: 49

Mağusa: 58

Güzelyurt: 3

Lefke: 1

İskele: 3

Yurt dışı: 26

 

Covid-19’a bağlı 8 ölüm

İlk kez Mart ayında ülkede görülen covid-19’a bağlı 11 aylık sürede 8 ölüm gerçekleşti.

KKTC’de ilk ölüm 28 Mart tarihinde hastanede covid-19 tedavisi gören 67 yaşında bir Alman turistin ölümü ile gerçekleşti.

Covid-19’a bağlı ikinci ölüm 1 Nisan tarihinde yine bir Alman turistin ölümü ile gerçekleşti.

Salgının ülkede görülmesi ile covid-19 tedavisi görmekte olan 78 yaşındaki bir hastada 7 Nisan tarihinde hayatını kaybetti. 

Ülkede covid-19’a bağlı en genç ölüm 14 Nisan tarihinde 54 yaşında KKTC vatandaşı 1 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlandı.

Covid-19’a bağlı beşinci ölüm 17 Ekim tarihinde 79 yaşındaki 1 kişinin ölümü ile gerçekleşirken, 8 Aralık tarihinde covid-19 tedavisi gören 83 yaşındaki 1 kişi daha hayatını kaybetti.

2021 yılının ilk günlerinde de covid-19’a bağlı peş peşe iki ölüm gerçekleşti.

Karantina yoğun bakım servisinde tedavi gören 84 yaşındaki 1 kişi 1 Ocak tarihinde hayatını kaybederken, aynı serviste covid-19 tedavisi gören 72 yaşındaki 1 kişi 3 Ocak tarihinde hayatını kaybetti. 


Amcaoğlu buraya

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu:

‘42 öğrenci 14 öğretmen pozitif’

Yerel bulaşın özellikle okullarda görüldüğü son dönemlerde her geçen gün vaka ve temaslı sayısı artıyor.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu okullardaki son durumu YENİDÜZEN’e değerlendirdi.

Bulaşıcı Hastalıklar Sağlık Üst Kurulunun aldığı tedbirlerin yerinde olduğunu da ifade eden Amcaoğlu, toplamda 42 öğrenci ve 14 öğretmenin PCR testinin pozitif olduğunu ifade etti.

Amcaoğlu, 9 Eylül ilkokulunda dün bir öğrencinin daha testinin pozitif olduğunu duyurdu.

Çok sayıda temaslının olduğunu ve bunlar için polisinde sıkı denetim başlattığını ifade eden Amcaoğlu, sağlıkta sıkıntı olmaması halinde eğitimin 18 Ocak’ta yeniden başlayacağını kaydetti. 

 

Okullar ilaçlanacak, tüm testlerin yapılması planlanıyor…

Amcaoğlu, pozitif çıkanların temaslılarının da yakından takibinin yapıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığının tüm okullarda PCR yapma planı olduğunu okullar açılmadan bunları yaparak, tüm okulların ilaçlanacağını söyledi.

Temaslılar içinde polisin de devrede olduğunu kaydeden Amcaoğlu, bulaşın artmaması durumunda okullarda eğitimin 18 Ocak tarihinde başlayacağını kaydetti.

Bu haber toplam 7070 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler