1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 10 KİŞİ TUTUKLANDI
10 KİŞİ TUTUKLANDI

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Lefkoşa-Hamitköy'de önceki gece bir apartmanın alt katında, içerisinde hediyelik eşyaların bulunduğu depoda çıkan yangın nedeniyle 10 kişi tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Hamitköy'de Sevinç Sokak'ta önceki gece bir apartmanın en alt katında bulunan ve içerisinde hediyelik eşyaların bulunduğu depoda çıkan yangın nedeniyle 10 kişi tutuklandı. Apartmanda oturan yabancı uyruklu zanlılar; R.F., C.P., A.S., Y.B., C.K., P.C., V.L., N.K., Z.C. ve S.S., “tedbirsizlik sonucu yangına neden olma” suçuyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri alındı. Polis, yangının; apartmanın üst katından, tespit edilemeyen yanıcı bir maddenin aşağı düşmesiyle, yerdeki toplu haldeki karton kutuların alev alması sonucu meydana geldiğini açıkladı.

Bu arada itfaiye ekipleri dün sabah yangın yerindeki soğutma çalışmalarına devam ederken, temizlik çalışmaları başlatıldı. Dükkanda büyük hasar meydana gelirken, dükkanın sigortasız olduğu öğrenildi.

Tahkikat memuru şahadet verdi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Atilla Enver Etkin ve zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hüseyin Ergüleç’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Ergüleç, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Tespit edilmeyen yanıcı madde kartonların üzerine düştü!

Ergüleç, 15 Haziran 2017 tarihinde 23:10 raddelerinde Hamitköy’de bulunan Mehmet Kerim’e ait hediyelik eşya deposunda bir yangın meydana geldiğini söyledi. Apartmanın yukarısından düşen ancak tespit edilemeyen yanıcı bir maddenin, aşağıda bulunan karton toplar üzerine düşerek yangın çıktığını söyleyen Ergüleç, çevredeki yurttaşların apartmanın balkon kısmında zanlıları gördüklerine dair şahadet verdiklerini ifade etti.

Kamera görüntüleri incelenecek

Zanlıların söz konusu apartmanda ikamet ettiklerini aktaran Ergüleç, olayla ilgili olarak kamera görüntüleri olduğunu ve bunların incelenmesi gerektiğini belirtti. Yangınla ilgili soğutma çalışmalarının dün itibariyle devam ettiğini kaydeden polis memuru, apartmanla ilgili henüz zarar tespiti yapılamadığını aktardı.  Bu safhada zanlıların serbest kalması halinde tahkikata etki edebilecekleri yönünde şahadet veren Ergüleç, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlılardan ortak savunma: “Uyuyorduk! Uyumaya hazırlanıyorduk! Görmedik”

Mahkeme, polis memurunun tutukluluk talebi üzerine zanlılara tek tek söz hakkı verdi. 10 zanlı da hemen hemen aynı savunmayı yaparak, 23:00 sıralarında uyuduklarını ya da uyumak için yatağa girdiklerini iddia ederek, yangının nerden çıktığını bilmediklerini ileri sürdü.

3’er gün tutukluluk

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar da huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, zanlıların “tedbirsizlik sonucu yangına neden olma” suçuyla ilgili itham edildiklerini söyledi. Soruşturmanın henüz yeni başladığını, salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2997 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler