1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başkent Lefkoşa’da 62 kök hintkeneviri!
Başkent Lefkoşa’da 62 kök hintkeneviri!

Başkent Lefkoşa’da 62 kök hintkeneviri!

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Lefkoşa- Yenişehir’de bir evin bahçesinde ekili vaziyette 62 kök hintkeneviri olduğuna inanılan bitki tespit etti.

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Lefkoşa- Yenişehir’de bir evin bahçesinde ekili vaziyette 62 kök hintkeneviri olduğuna inanılan bitki tespit etti.

Meseleyle ilgili olarak bir kadın 3 kişi şüphe üzerine tutuklandı. Yabancı uyruklu olan zanlılar T.S.B.(K-46), C.Y.N.M.(E-31) ve Z.G.B.(E-29) dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri alındı.

 

Tahkikat memuru şahadet verdi

Nöbetçi Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler’in huzurunda yapılan tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Cemaliye Usanmaz Yüksel ve zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu.  Savcı Yüksel, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Cemal Ramiz’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Ramiz, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Ramiz,  alınan bir ihbar üzerine 2 Haziran’da 13:00 ila 13:50 saatleri arasında, Yenişehir’de zanlılar T.S.B., C.Y.N.M. ve Z.G.B.’nin birlikte kalmakta oldukları ikametgahta, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince bir arama yapıldığını söyledi.

 

Boyları 7- 35 cm arası

Ramiz, evde yapılan aramada neticesinde; bahçe içerisinde ekili vaziyette boyları 7 ila 35 cm arasında değişen, toplam 62 kök hintkeneviri olduğuna inanılan bitki bulunarak emare alındığını açıkladı. Olayla ilgili T.S.B. ve C.Y.N.M.’nin tutuklandığını belirten Ramiz, zanlılardan yapılan soruşturmada, söz konusu bitkileri 14 Mayıs’ta zanlı Z.G.B.’nin yurt dışından tohum olarak getirdiğini kaydetti. Bu tohumların ekilerek T.S.B.’nin bakımlarını yaptığı, konu bitkileri ziyaret edip tasarruf ettiklerini dile getirdi. Zanlı Z.G.B.’nin de aynı gün tutuklandığını aktaran Cemal Ramiz, zanlının yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptığının da tespit edildiğini beyan etti.

 

3 gün tutukluluk talebi

Zanlıların doktor kontrolünden geçirilerek, rapor temin edildiği aktaran Ramiz, meseleyle ilgili soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu aktardı. Ramiz, zanlıların serbest kalmaları halinde soruşturmaya etki edebileceklerini dolayısıyla 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti

 

Zanlı: “biz yalnız sebze tohumu getirdik, onu ektik”

Mahkeme, polis memurunun tutukluluk talebi üzerine zanlılara söz hakkı verdi. Üç zanlı tutukluluk süresine itiraz etmezken, zanlı C.Y.N.M. “biz yalnız sebze tohumu getirdik, onu ektik” dedi.

 

Yargıç: “Ciddi ve yaygın suç türlerinden”

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler de huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, zanlıların ilk nazarda suçla bağlantıları olabileceğine vurgu yaptı. Uyuşturucu türü suçlarının ülkede yaygın ve ciddi boyuta ulaştığını belirten Güzeler, bu tür suçlarda polise bir fırsat verilmesi gerektiğini bu nedenle soruşturmanın salimen yürütülmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. 

 

Bu haber toplam 2766 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler