1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 5 bölgeli inceleme
5 bölgeli inceleme

5 bölgeli inceleme

Ciklos’ta 4 gencin sel sularına kapılarak yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan soruşturmada sürecin sonuna gelindi…

A+A-

Ciklos’ta 4 gencin sel sularına kapılarak yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan soruşturmada sürecin sonuna gelindi… Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ardından Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği nezdindeki soruşturma da tamamlandı, rapor hazırlandı

Didem MENTEŞ

Toplumda derin yaralar açan, Ciklos’ta 4 gencin sel sularına kapılarak, yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan soruşturmada sürecin sonuna gelindi.

Geçtiğimiz hafta ‘Ciklos Raporu’nu tamamlayıp, Başbakanlığa sunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ardından Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (KTMMOB) nezdindeki soruşturma da tamamlandı.

Kamuoyunda “Ciklos Raporu” olarak bilinen ancak Girne bölgesindeki su baskınlarının tümünü içeren raporla ilgili süreçte Başbakanlık devreye girecek.

Dün Başbakan Tufan Erhürman’a sunulması beklenen raporun, Başbakan’ın yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle beklemeye alındığı öğrenildi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren KTMMOB Başkanı Seran Aysal, 5 bölgeli incelemeden oluşan soruşturma raporunun hafta sonuna kadar Başbakan Tufan Erhürman’a raporun sunulacağını açıkladı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren KTMMOB Başkanı Seran Aysal, 5 bölgeli incelemeden oluşan soruşturma raporunun tamamlandığını, hafta sonuna kadar Başbakan Tufan Erhürman’a sunulacağını açıkladı.

Aysal: “Rapor tamamlandı, Başbakan’a sunacağız

KTMMO Başkanı Aysal, Oda olarak Ciklos, Vuni Otel havzası, Lapta, Alsancak ve Dikmen’i kapsayan soruşturma raporun tamamlandığını söyledi.

Dün raporun son şeklini aldığını aktaran Seran Aysal, Başbakan Tufan Erhürman’a sunulacak güne kadar raporun geliştirilmeye de devam edeceğini ifade etti.

Bu hafta sonuna kadar raporun Başbakan’a sunulacağını söyleyen Aysal, rapor sunulduktan sonra gerek Başbakan ile gerekse KTMMOB olarak raporun içeriğinin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı raporunu sunmuştu

Hatırlanacağı üzere geçen hafta Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, ‘Ciklos Raporu’nu tamamlayıp, Başbakanlığa sunmuştu.

YENİDÜZEN’e konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, raporun içeriğine yönelik bilgi vermezken, bölgede dere yatağı çalışması yapıldığını söylemişti.

Atakan,  “Son yaşadığımız olay bize gösterdi ki, bugüne kadarki yağmur miktarlarıyla sorun yaşamıyoruz. 246 kilo yağmur yağdı, dere yolun üstünden aktı. Bundan sonrası için 246 kilo ve üzerindeki olası yağışlar için hazır olmak gerekiyor” demişti.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181226103140.jpg

Bu haber toplam 2796 defa okunmuştur
İlgili Haberler