1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Yunanistan’dan Eurasia Interconnector’e katılım için baskı
Yunanistan’dan Eurasia Interconnector’e katılım için baskı

Yunanistan’dan Eurasia Interconnector’e katılım için baskı

Yunanistan Bağımsız Elektrik İletim Operatörü’nün Eurasia Interconnector elektrik bağlantısı projesinin hayata geçirilmesi için çalışan  Kıbrıs’taki kuruma, projeye daha aktif şekilde katılabilmek için sürekli baskı yaptığı bildirildi.

A+A-

Yunanistan Bağımsız Elektrik İletim Operatörü’nün (ADMHE), Eurasia Interconnector elektrik bağlantısı projesinin hayata geçirilmesi için çalışan  Kıbrıs’taki kuruma, projeye daha aktif şekilde katılabilmek için sürekli baskı yaptığı bildirildi.

Politis gazetesi, elde ettiği bilgilere dayanarak, ADMHE’nin Kıbrıs-Girit elektrik bağlantısına olabildiğince büyük ölçüde katılmak istediğini, ancak Kıbrıs’taki kurumun, çalışmanın hayata geçirilmesindeki tüm teminatların yerine getirilmesini istediğini yazdı.

Gazete, Avrupa Komisyonu’nun Yunanistan’ın aksine, projeyle ilgili beklemede olduğunu,  Kıbrıs’taki kurumun vereceği kararı beklediğini kaydetti.

Haberde, “US International Development Finance Corporation” adlı ABD yatırım dış politikası kolunun son günlerde projeye katılım için niyet belirttiği ve bunun da önemli bir gelişme olduğu ifade edildi.

Gazete, Eurasia Projesi yetkilisi Nasos Ktoridis ile Amerikan kuruluşunun CEO’su Scott Nathan’ın yakın zamanda telekonferans görüşmesi yaptıklarını ve ABD’nin projeye 50 milyon Euro’luk bir pay ile katılmak istediğini ilettiğini belirtti.

Bu haber toplam 1169 defa okunmuştur
Etiketler :