1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Yolsuzluk’ duruşması 6 Haziran’a ertelendi/ Kıb-Tek Müdürü Erdoğan yargı huzurunda
‘Yolsuzluk’ duruşması 6 Haziran’a ertelendi/ Kıb-Tek Müdürü Erdoğan  yargı huzurunda

‘Yolsuzluk’ duruşması 6 Haziran’a ertelendi/ Kıb-Tek Müdürü Erdoğan yargı huzurunda

KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan ve şoförü H. İ. haklarındaki ‘yolsuzluk’ soruşturması nedeniyle yeniden yargı huzuruna çıktı.

A+A-

KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan ve şoförü H.İ. haklarındaki ‘yolsuzluk’ soruşturması nedeniyle yeniden yargı huzuruna çıktı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen bugünkü dava, sağlık sorunu nedeniyle avukatın hazır olmaması üzerine 6 Haziran’a ertelendi.

Hatırlanacağı üzere; Başbakanlık Denetleme Kurulu'nun kamuoyuna da yansıyan ‘ek mesai’ konusu ile ilgili raporunu tamamlanmıştı.

Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan’ın şoförü H.İ.’ye, mevzuatta belirlenen %25’i aşan ek mesai ödemesi ile ilgili aylardır süren araştırma sonucunda, “Yetki aşımı, yanıltıcı beyan, usulsüz ödeme, yasal mevzuata aykırı işlemler ile kurumu zarar uğratma tespiti yapılmıştı.

Başbakanlık Denetleme Kurulu; 2016 Haziran-2018 Ocak dönemi ile ilgili yapılan incelemede, 64 bin 671,32 TL’lik ek mesainin usulsüz ödendiği bulgusu yaparak, 61 bin 423 TL’den Gürcan Erdoğan’ı, 3 bin 247.65 TL’den de H.İ.’yi sorumlu tutmuştu.

Rapor, Savcılığa Başbakanlık Denetleme Kurulu tarafından gönderilmişti.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu adına avukat Emre Efendi, Polis Genel Müdürlüğü’ne giderek, her iki isimle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu haber toplam 2403 defa okunmuştur