1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. YOLCULAR TEPKİLİ
YOLCULAR TEPKİLİ

YOLCULAR TEPKİLİ

ZAM VAR, HİZMET YOK Ercan Havaalanının 2013 itibarı ile özelleştirilmesi ile birlikte uygulanan zamlar tepkilere yol açtı. Son olarak yolcu çıkış vergisine yapılan % 125 oranında zam, Ercan’dan giriş – çıkış yapan yolcuları rahatsız etti

A+A-

 

ZAM VAR, HİZMET YOK

 

 

Ercan Havaalanının 2013 itibarı ile özelleştirilmesi ile birlikte uygulanan zamlar tepkilere yol açtı. Son olarak yolcu çıkış vergisine yapılan % 125 oranında zam, Ercan’dan giriş – çıkış yapan yolcuları rahatsız etti.

 

Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesiyle yolcu çıkış vergisine yapılan % 125’lik zam yürürlüğe girdi. Cumhuriyet Meclisi’nde 28 Ocak’ta kabul edilen “Hava Limanları Hizmetler ve Limanlar (Ücretleri) Yasası”, 12 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak resmilik kazandı. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte vatandaşa yansıyan % 125 oranındaki zam dün, Ercan Havaalanından giriş-çıkış yapan yolcular tarafından ciddi şekilde eleştirildi. Yapılan zammın oldukça yüksek olduğu kanaatini getiren yolcular, öte yandan hizmetlerde hiçbir değişiklik olmayışını, haksız kazanç olarak nitelendirdi.

AMAÇ, “ULUSLARARASI SEVİYEDE” HİZMET

Resmi Gazetede onaylanan yasanın, hava limanlarını işletmek, yer ve terminal hizmetlerinin uluslararası seviyede yapılmasını sağlamak için uygulanacak usul ve esasları düzenlemek amacını güttüğü belirtildi. Ayrıca bu hizmetlerle deniz limanlarıyla ilgili harç ücret ve tarifeleri belirleneceğine de yer verildi.

 

YASA KİMLERİ KAPSIYOR
Yasa, havalimanlarında faaliyette bulunan yerli ve yabancı hava taşıyıcılarını, hava limanlarında yer hizmetleri ve terminal hizmetleri yapan kuruluşları, emniyet tedbiri hizmeti yapacak kurumları, akaryakıt ikmal hizmeti verecek kuruluşları ve hava limanı ile deniz işletmecilerini kapsayacak.

 

YOLCULAR NE DEDİ? HABERİN AYRINTILARI BUGÜN YENİDÜZEN’DE

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur