1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yine av tüfeği yine cinayet
Yine av tüfeği  yine cinayet

Yine av tüfeği yine cinayet

Gönyeli’de 56 yaşındaki Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları, 35 yaşındaki Filiz Sayer’i av tüfeğiyle vurduktan sonra, intihar etti.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kuzey Kıbrıs son bir hafta içerisinde cinayetle sarsıldı. Kuruova’daki polis cinayetinin ardından silah sesleri bu kez Gönyeli’den geldi.  Dün sabah 06:50 raddelerinde 4 el ateş sesiyle uyanan Gönyeli’de, Kuruova’daki gibi bir ‘av tüfeği’ felaketi yaşandı. Gönyeli’de sakin Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları, ‘daha önce gönül ilişkisi olduğu iddia edilen’ 35 yaşındaki Filiz Sayar isimli kadına, 3 el ateş ederek öldürdükten sonra 1 elde kalbine sıkarak intihar etti. Şehit Hüseyin Amca Sokak’ta kerpiç bir evde meyhanesi bulunan Öksüzoğluları’nın her sabah işe gitmek için söz konusu güzergahı kullanan Filiz Sayer’e, kerpiç evin ikinci katından av tüfeğiyle ateş ederek karın ve baş bölgesinden vurarak ölümüne neden oldu. Sayer’i öldürdükten sonra kendine de bir el ateş eden Öksüzoğluları, yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 56 yaşındaki Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları’nın saat 8:35 raddelerinde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
Polis Basın Subaylığı yaptığı açıklamada ise Filiz Sayar’ın ölüm sebebinin ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak gelişen iç organ ve büyük damar yaralanması, iç ve dış kanama,   Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları’nın ise ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak gelişen iç kanama sonucu öldüğünü açıkladı.

Önce öldürdü sonra intihar etti
Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, her türlü ihtimalin üzerinde durdu. Filiz Sayer’in cesedinin sokak ortasında bulunması ile karşı binada kendini vurarak yaralayan Öksüzoğluları’nın yaralı halde bulunması ilk nazarda ayrı olaylar olarak yorumlansa da, daha sonra olayın birlikte olduğu tespit edildi. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından sokak çevresinde ve kerpiç evde yapılan inceleme çalışmalarına Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler de katılarak, bilgi aldı. Bahse konu sokaktaki bir apartmanın yola bakan kısmında bulunan kameranın, anbean cinayeti görüntülediği tespit edilmesi üzerine, Pervin Gürler ve bazı polis memurları söz konusu binaya girerek görüntülere el koydu.

Deliller tek tek alındı
İncelemelerde evin penceresinden ateş edildiği şüphesi üzerinde durulurken, olayda kullanılan av tüfeği başta olmak üzere birçok delil polis tarafından emare olarak alındı.
Karşı binadan Filiz Sayar’e doğru atılan fişekten çıkan saçmalar karşı binanın duvarına saplandığı görüldü. Sayar’in elinde bulunan poşetin içindeki eşyalar etrafa savrulurken, kanlar içinde yatan Sayer ve olay evin etrafında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Sayer’i öldürdükten sonra kendine de bir el ateş eden Öksüzoğluları’nın, yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve  saat 8:35 raddelerinde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Polis: “taammüden adam öldürme ve intihar”
Polis Basın Subaylığı yaptığı açıklamada, 26 Haziran 2014 tarihinde, 06.50 sıralarında, Gönyeli’de, Şht. Hüseyin Amca Caddesi üzerinde, yaya olarak yürüyen Filiz Sayar (K-35), ayni caddede köşe üzerinde bulunan ikametgahta kalmakta olan Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları (E-56) tarafından,  av tüfeği vurulup taammüden öldürdükten sonra bahse konu adreste aynı av tüfeği ile ikametgahı içerisinde intihar etmek suretiyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Polis, adı edilenlerin cesetleri üzerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan otopsilerinde; Filiz Sayar’ın ölüm sebebinin ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak gelişen iç organ ve büyük damar yaralanması, iç ve dış kanama olduğu açıklandı. Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları’nın ise ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak gelişen iç kanama sonucu olduğu öldüğünün tespit edildiği belirtildi.


Aile şokta
Sabahın erken saatlerinde cinayetle sarsılan yöre halkı ise Şehit Hüseyin Amca Sokak’ta toplandı. İlk anlarda yerde yatan cesedin Filiz Sayer’e ait olduğunu bilmeyen yakınları daha sonra kimliğin belirlenmesiyle gözlerine inanamadı. Cinayete kurban giden kişinin anneleri olduğunu öğrenen 4 çocuk ise adeta şok oldu. Öte yandan geniş çaplı yürütülen soruşturma kapsamında, polis, çevre sakinlerinden olayla ilgili bilgi alırken, Filiz Sayer’in eşinin de ifadesine başvurmak üzere merkeze götürüldükten sonra bırakıldı.

Evinden çıktı işe gidiyordu
Dün sabah Filiz Sayer’in her sabah olduğu gibi dün de Kaşağı Sokak’ta bulunan evinden ayrılarak, Şehit Hüseyin Amca Sokak güzergahı üzerinden iş yerine gitmek üzere evden çıktığı belirtildi. Sayer’in önce yol üzerindeki bir marketten durarak çorba ve ekmek aldığını ve yola devam ettiği öğrenilirken, sokağın sonunda bulunan Hüseyin Öksüzoğluları’na ait kerpiç evin önüne geldiği zaman üç el av tüfeği sesi duyulduğu ve kadının yere serildiği ileri sürüldü.

Görgü tanığı: “3 el ateş etti kadını kanlar içinde yerde gördük sonra bir ateş daha…”

Cinayetle ilgili YENİDÜZEN’e konuşan bir görgü tanığı önce 2 el silah sesi duyduğunu, olay yerine gitmeye çalışırken 3’üncü silah sesi gelmesiyle oraya gitmekten vazgeçtiğini ama kadını kanlar içinde yerde yatırken gördüğünü söyledi. Görgü tanığı şunları aktardı: “Hüseyin Öksüzoğluları ya karşısından ya da yukarıdan ateş etti. 2 el ateş edince olay yerine koştuk ama 3’üncü ateş edilince geri döndük. Kadının iki el karnından bir el de başından vurulduğunu gördük. 4’üncü ateşi ise görmedik. O esnada Gönyeli’de oturan bir polis olay yerine geldi ve orada güvenliği sağlamaya çalıştı. Kadının anında orada öldüğünü gördük. Ama adam ölmedi yaralıydı, hastaneye kaldırdılar. Onun da kalbine ateş ettiğini öğrendim. Hüseyin yıllar evvel spor kulübünü çalıştırırdı. Filiz’de yanında çalışır, tabakları falan yıkardı. Bunların arsında bir ilişki vardı. Filiz’in 4 çocuğu olduğunu biliyorum. Hüseyin ise eşinden ayrılmadı hem o evde kalıyordu hem karısının yaşadığı evde. Onun da 2 çocuğu vardı”

Bu haber toplam 4880 defa okunmuştur