1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yıldızsız şampiyona başlıyor
Yıldızsız şampiyona başlıyor

Yıldızsız şampiyona başlıyor

Dünya Atletizm Şampiyonası’na doğru… Dünya Atletizm Şampiyonası’na doğru…

A+A-

Hazırlayan: Kamil KOLCU

Bugün açılış seremonisi ile startı verilecek olan 14.Dünya Atletizm Şampiyonası'nda David Rudisha, Blanka Vlasic, Yohan Blake, Caster Semenya, Tyson Gay, Wilson Kipketer, Veronica Campbell Brown, Jessica Ennis-Hill, Tatyana Chernova, Taoufik Makhloufi ve Sally Kipyego gibi yıldız sporcular sakatlık, doping, katılım barajını geçememe gibi nedenlerden dolayı yer alamayacak.

n Son bir buçuk ayda spor camiasını şaşkına çeviren dopingli yıldızlar zincirinin başlangıç halkası Veronica Campbell-Brown oldu. Kadınlar 200 metrede 2004 ve 2008 olimpiyat ve son dünya şampiyonu Jamaikalı atlet, geçici olarak men edildi.

Rusya'nın başkenti Moskova, bugün 14. Dünya Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için tüm hazırlıklarını tamamlarken, atletizmde patlak veren doping skandalı organizasyona gölge düşürmüş durumda.
Bugün açılış seremonisi ile startı verilecek olan ve 18 Ağustos’ kadar sürecek şampiyonada David Rudisha, Blanka Vlasic, Yohan Blake, Caster Semenya, Tyson Gay, Wilson Kipketer, Veronica Campbell Brown, Jessica Ennis-Hill, Tatyana Chernova, Taoufik Makhloufi ve Sally Kipyego gibi yıldız sporcular sakatlık, doping, katılım barajını geçememe gibi nedenlerden dolayı yer alamayacak.

Kimler yarışamıyor?
Rudisha: 800 metrede dünya rekortmeni. Dizinden sakat.
Kipketer: 800 metre dünya rekortmeni. Dizinden sakat.
Taoufik: 1500 metrede olimpiyat altını sahibi. Viral bir rahatsızlıktan dolayı yok.
Vlasic: Yüksek atlamada kadınlar 2007 ve 2009 dünya şampiyonu. Ayağından rahatsızlığı var.
Ennis-Hill: Son olimpiyat ve 2009 heptatlon şampiyonu. Aşil tendonu ve topuğunda ağrıları mevcut.
Chernova: Son iki olimpiyatın heptatlonda bronz madalyalı ismi. Rusya'daki 100 metre engelli yarışında dizinden sakatlandı.
Kipyego: 10 bin metrede son olimpiyat ve dünya ikincisi. Topuk sakatlığı var.
Yohan Blake: 100 metrede altın sahibi, tarihin en genç 100 metre şampiyonu. Dizardı krişinde problem var.
Tyson Gay: Tarihin en hızlı ikinci 100 metrecisi (9.69). Bu yıl hiçbir 100 metre yarışına katılmadı. Geçirdiği sakatlıktan sonra kendisin bulmasına rağmen bu sefer doping şokuyla sarsıldı.

Doping madalyalı atletleri yaktı
Son bir buçuk ayda spor camiasını şaşkına çeviren dopingli yıldızlar zincirinin başlangıç halkası Veronica Campbell-Brown oldu.
Kadınlar 200 metrede 2004 ve 2008 olimpiyat ve son dünya şampiyonu Jamaikalı atlet, geçici olarak men edildi.
Doping vakaları, erkekler 100 metrede dünyanın en iyi ikinci derecesinin sahibi, 2007 Osaka Dünya Şampiyonası'nda hem 100 hem de 200 metreyi kazanan ABD'li Tyson Gay, eski 100 metre dünya rekortmeni ve 2007, 2009 dünya üçüncüsü Jamaikalı Asafa Powell ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metrede gümüş madalya kazanan Jamaikalı Sherone Simpson ile devam etti.
Kadınlar 800 metrede 2009 dünya şampiyonu, son olimpiyat ve dünya 2.'si Güney Afrikalı Caster Semenya, elemeleri geçemedi.

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur
Etiketler :