1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Yeni Kabine NETLEŞİYOR
Yeni Kabine NETLEŞİYOR

Yeni Kabine NETLEŞİYOR

Güney Kıbrıs'ın Başkanlığı’na seçilen Nikos Anastasiadis’in kabinesinde yer alacak isimler netleşmeye başladı.

A+A-

 

Güney Kıbrıs'ın Başkanlığı’na seçilen Nikos Anastasiadis’in kabinesinde yer alacak isimler netleşmeye başladı.

Alithia ve diğer gazeteler, bakanlar kurulunda yer alacakları basına sızan DİSİ’li İoannis Kasulidis ve DİKO’lu Mihalis Sarris’in atanacaklarının dün Anastasiadis tarafından resmen açıklandığını yazdılar.

Habere göre Anastasiadis dün düzenlediği basın toplantısında, Kasulidis’in Dışişleri Bakanı, Sarris’in ise Maliye Bakanı olarak atanacaklarını duyurdu.

Anastasiadis ayrıca Nobel ödüllü ekonomist Hristoforos Pissaridis’i de yeni oluşturulan Ulusal Ekonomi Konsey’in başına getirdiğini duyurdu.

Gazete, Anastasiadis’in dün hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde DİKO’yla görüştüğünü, bugün de EDEK, EURO.KO ve büyük olasılıkla da Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’yle görüşeceğini belirtirken diğer bakanlıkları kimlerin üstleneceği konusunda bazı isimlere de yer verdi ancak bu isimlerin hiçbirinin kesinleşmediğini vurguladı.

Haberde, Anastasiadis’in dışişleri ve maliye bakanlarını kesinleştirmekte aceleci davranmasının en büyük sebebinin, 4 Mart tarihinde yapılacak Eurogroup toplantısı öncesinde hazırlıkların tamamlanabilmesi olduğu vurgulandı.

Simerini gazetesi: “Yeni Hükümet Kuruluyor – Yeni Bakanlar Kurulu İçin Yoğun Görüşmeler – Ekonominin Dümeni Sarris’in Elinde” başlıkları altında verdiği haberinde, Anastasiadis’in oluşturduğu ve başına Pissaridis’i getirdiği Ulusal Ekonomi Konseyi’nin yapısına geniş yer verdi.

Gazete, söz konusu konseyin ekonomi konusunda doğrudan Anastasiadis’e öneri ve tavsiyelerde bulunacağını ve beş üyeden oluşacağını yazdı.

Habere göre konseyde, eski ekonomi bakanları Makis Keravnos ve Takis Kliridis’in yanı sıra eski ticaret bakanlarından Stelios Kiliaris yer alacak.

Gazete, konseye bir üye daha atanacağını ancak atanacak ismin henüz belli olmadığını vurguladı.

Fileleftheros gazetesi haberi, “Ağır Toplarla Başlıyor – Kasulidis, Sarris ve Nobel Ödüllü Pissaridis’le Zor İşlere Girişiyor” başlıkları altında verdi ve Anastasiadis’in dün Kasilidis, Sarris ve Pissaridis’i görevlendirdiğini resmen açıkladığını yazdı.

Anastasiadis’in diğer bakanları belirleme amaçlı temaslarını bugün sürdüreceğini belirten gazete, EDEK’in hükümette yer almayacağını açıklamış olduğunu da hatırlattı.

MÜSTEŞARLIKLAR İÇİN YASA

Politis: “Zorluklara Sarlis ve Kasulidis’le Atılıyor-Bakanlar Komitesi Zor Bulmaca – Bugün Ya Da En Geç Yarın Sahnenin Netleşmesi Planlanıyor – Özel Yasayla Müsteşarlıklar” başlığı altında verdiği haberinde, Anastasiadis’in seçim öncesi programında yer alan müsteşarlıklar oluşturulması için yasa tasarısı hazırlığında olduğunu yazdı.

Gazete, “Kıbrıs Cumhuriyeti” anayasasının, Anastasiadis’in ilk iş olarak yapmayı öngördüğü müsteşarlık oluşturulması işine engel teşkil ettiğini, bu sebepten ötürü de ancak bakanlıklar nezdinde oluşturulması için yasa tasarısı hazırlanabileceğini vurguladı.

Habere göre, Anastasiadis hükümeti yedi müsteşarlık için yasa tasarısı sunmayı planlıyor.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1089 defa okunmuştur