1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yeni Ercan, 6 kat daha büyük olacak
Yeni Ercan, 6 kat daha büyük olacak

Yeni Ercan, 6 kat daha büyük olacak

Yaz sonuna kadar pist, sene sonuna kadar terminalin tamamlanması hedefleniyor

A+A-

Yaz sonuna kadar pist, sene sonuna kadar terminalin tamamlanması hedefleniyor

24 olan bilet kontrol noktaları yeni terminalde 60 olacak

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yeni Ercan Havaalanı’nı basına tanıttı.

Yeni Ercan’ın uluslararası uçuşlar hedeflenerek oluşturulduğu açıklandı, “5-7 milyon yolcu kapasitesi hedefleniyor, 10 milyona göre havaalanını geliştirebiliriz” dendi.

Proje mimarı Tunç Adanır, yeni Ercan’ın 7.8 milyon metrekare üzerinden planlandığını anlatırken; apronda 8 körük ve 12 uçak park pozisyonu olacağını belirtti.

Yeni terminalin eskisine göre 6 kat daha büyük olacağını ifade eden Tunç Adanır, geçmişte 2.800 metre olan pist uzunluğunun 3.200 metreye çıkacağını da söyledi.

e1-050.jpg

Ercan’da şu anda kullanılan VIP binasının, yeni Ercan’ın devreye girmesi ile birlikte “Özel Havacılık Terminali” olarak kullanılacağı açıklanırken, proje kapsamında “dere yatağının” akışının da yeniden düzenlendiği belirtildi.

Yeni sistemle uçaklara artık tankerle yakıt verilmeyeceği ve yakıt tanklarının da uluslararası standartlara uygun olarak düzenlendiği ifade edildi.

e2-039.jpg

Apron, kazı yolları ve yeni pistin temmuz sonunda betonarme işlerinin tamamlanacağını açıklayan mimar Tunç Adanır, “Yaz sonuna kadar yeni pisti, sene sonuna kadar da terminali tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni Ercan projesi kapsamında  kapalıda 1.500, yine açıkta 1.400 araçlık park yeri olacağı ifade edilirken, kapasite artırımına gidildiği de ifade edildi.

e-002.jpg

Bakan Tolga Atakan yeni havaalanı inşaatında açıklama yaptı: Balkondan yolcularımıza el salladığımız yüksek teknoloji ile donatılmış yeni Ercan’a... başka ülkelerde görüp imrendiğimiz bir hava limanımız olacak umarım ve dilerim bir gecikme yaşanmaz.

Bu haber toplam 2439 defa okunmuştur
Etiketler :