1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’ye yan bakılmıyor: 81-66
YDÜ’ye yan bakılmıyor: 81-66

YDÜ’ye yan bakılmıyor: 81-66

Vakıflar Bankası Basketbol Ligi’nde YDÜ, kendi evinde LAÜ’yü mağlup ederek liderliğini sürdürdü

A+A-

LİG: Vakıflar Bankası Erkekler Ligi

SALON: NEU Ra 25 Spor Salonu

HAKEMLER: Salih Işık, Nusret Sırdar

YDÜ: Ümit Keskin, Vukasin Mandic (13), Kaspars Kambala (28), Halil Kutruza (6), İhsan Üğütücü (4), Kemal Taşçı (11), Kaan Sütçü, Fehmi İpar (2), Arda Ustaoğlu, Vedat Kayapınar, Derek Williams (14)i Erdal Özirfanoğlu (3)

LAÜ: Fuat Çağdal, Darrius Morrow (11), Doishon Knight (32), Adnan Naneci, Mehmet Ali Gencay, Kemal Şanıvar (5), Benon Selengin (2), Aytaç Çavuş, Filip Pajevic (4), Hüseyin Çağsın (2), Hasan Ergene, Nevzat Nasıroğlu (10)

 

Eren ŞİŞİK

 

Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Vakıflar Bankası Basketbol Ligi’nde 3.hafta dün akşam oynanan maçlarla başladı. Ligde henüz puan kaybı yaşamayan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin, ligin güçlü ekibi Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ)’ni konuk ettiği maçta ev sahibi ekip maçtan 81-66’lık üstünlükle ayrılarak liderliğini sürdürdü.

 

Maça LAÜ hızlı başladı

Lefkoşa NEU Ra 25 Spor Salonu’nda oynanan çekişmeli maçta YDÜ ile LAÜ kozlarını paylaştı. Özellikle ilk periyodunda LAÜ’nün üstün oynadığı maçta, pota altındaki etkili oyun ve sıkı savunma YDÜ takımına zor anlar yaşattı. Farkı bir ara iyice açmayı başaran LAÜ takımı, periyodun sonuna doğru gerçekleştirdiği hücumlardan boş dönünce, YDÜ hızlı hücumlarla ve pota altında Kambala ile bulduğu sayılarla maça ortak oldu.

 

Kemal Taşçı’nın üçlüğü

İkinci periyotta ise tam tersi durum YDÜ açısından ortaya çıktı. Bu periyotta rakibine göre daha etkili oynayan YDÜ, farkı eritmeyi başardı ve  devrenin bitimine 2 saniye kala Kemal Taşçı’nın 3 sayılık atışıyla soyunma odasına 3 sayı önde 43-40 önde girme avantajını yakaladı.

 

Son periyotta ipler YDÜ’de

Üçüncü periyot iki takımın da denk bir oyun ortaya koyduğu bir görüntü verdi. LAÜ Knight ile sayılar bulurken, YDÜ’de bu periyotta sahneye Kambala ile birlikte yeni transfer Derek Williams çıktı. Özellikle 2 sayılık istatistiklerde büyük bir performans sergileyen Williams, Halil Kutruza’nın formsuz oyununda takımını rahatlatan isim oldu. Son periyotta da YDÜ takımı etkili oyununu sürdürdü ve rakibinin de hücumdaki etkisiz oyununu fırsat bilerek oyunun temposunu düşürmeyi başardı. Maç 81-66 YDÜ üstünlüğüyle noktalandı.

 

Skor yükü yabancılarda

Karşılaşmada YDÜ adına 28 sayı gönderen Kaspars Kambala takımı adına en skorer isim olurken, Derek Williams 14, Vukasin Mandic de 13 sayıyla maçı noktaladı. YDÜ’de yerli oyuncular arasında en fazla sayıyı 11 sayıyla Kemal Taşçı rakip potaya gönderdi. LAÜ’de ise Doishon Knight kaydettiği 32 sayıyla hem LAÜ’nün hem de maçın en skorer ismi olurken, takımın yeni transferi Darius Morrow 11, Nevzat Nasıroğlu ise 10 sayıyla karşılaşmayı noktaladı.

Bu haber toplam 2821 defa okunmuştur
Etiketler : ,