1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. YDÜ ve MAGEM şampiyonluğa doğru
YDÜ ve MAGEM şampiyonluğa doğru

YDÜ ve MAGEM şampiyonluğa doğru

KKSF Satranç Ligleri 2. Devre, 1. Ayak karşılaşmaları 23-24 Şubat tarihlerinde Arkın Palm Beach Hotel’de oynanan karşılaşmaları ile başladı.

A+A-

 

 

KKSF Satranç Ligleri 2. Devre, 1. Ayak karşılaşmaları 23-24 Şubat tarihlerinde Arkın Palm Beach Hotel’de oynanan karşılaşmaları ile başladı. Birinci ve İkinci Lig’de 3 turun oynandığı 1. Ayaktan 1. Ligde en karlı çıkan takım YDÜ olurken, ikinci Ligde MAGEM, rahat kazandığı 3 maç sonrasında şampiyonluğa biraz daha yaklaşmış oldu.   

Birinci Lig’de İkinci devreye 17 puanla MTG ve YDÜ’nün 2 puan önünde giren lider Taşkınköy Dr. Ali Özsoy Satranç Derneği’ni 6-1, LSD’yi 5-2 yenmesine karşılık MTG ile 3.5-3.5 berabere kalınca liderliğini sürdürmesine rağmen, Dr. Ali Özsoy Satranç Derneğini 4.5-2.5, Yeni Erenköy Belediyesi’ni 7-0 ve nefesleri kesen maç sonrasında LSD’yi 4-3 yenen YDÜ lider ile puan farkını 1’e indirdi.

Zirveyi zorlayan diğer bir takım olan MTG ise ŞAHMAT karşısındaki elde ettiği 6.5-0.5’lik galibiyete rağmen, LSD ve Taşkınköy karşısında aldığı 5-2’lik mağlubiyetlerle ikinciliği YDÜ’ye kaptırarak zirveden biraz uzaklaşmış oldu. MTG’ye karşı elde ettiği önemli galibiyet sonrasında Taşkınköy ve YDÜ’ye kaybeden LSD de istediği hamleyi yapamadı. Lider Taşkınköy’ün 22, ikinci sıradaki YDÜ’nün 21, üçüncü sıradaki MTG’nin 18, dördüncü sıradaki LSD’nin 15 puanı bulunuyor.

İkinci Ligde oynadığı üç turdan zorlanmadan 3 galibiyet çıkaran lider MAGEM puanını 18’e çıkararak ikinci sıradaki 14 puanlı Satranç Eğitim Derneği’nin 4 puan önünde yer alarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Üçüncü sıradaki İskele Belediyesi 10, dördüncü sıradaki Alsancak Belediyesi 8 puanda.

 

 

 

Bu haber toplam 954 defa okunmuştur