1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YAVRU YUNUS KURTARILDI
YAVRU YUNUS KURTARILDI

YAVRU YUNUS KURTARILDI

Karaya vuran yavru yunus, başarılı bir operasyonla kurtarıldı

A+A-

İskele Belediyesi Halk (Makenzi) Plajı’nda Babutsa Büfe civarında karaya vuran yavru yunus, başarılı bir şekilde kurtarıldı.  Yaklaşık 45 dakika süren kurtarma operasyonunun sonunda sevimli yunus,  soğuk suya bırakılmasının ardından gözden kayboldu.  Kurtarma operasyonuna tanıklık eden büyük küçük herkes, rahat bir nefes aldı.

İskele Belediyesi personeli ve denize girmek için bölgede bulunan vatandaşlar tarafından fark edilen yunus, İskele Belediyesi’ne bildirildi. Kurtarılmayı bekleyen yunusa ilk müdahale telefonla ulaşılan DAÜ-SAGAM Başkanı ve DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek’ten geldi.

İlk olarak herhangi bir yarası olup olmadığını kontrol eden Çiçek, yavru yunusun sağlıklı olduğunu tespit etmesinin ardından kurtarma operasyonuna başladı.  DAÜ Deep Dive Dalış Merkezi’nden getirilen bot eşliğinde yaklaşık 5 km sonra, akıntının tespit edildiği anda soğuk suya bırakılan sevimli yunus, daha sonra gözden kayboldu.  Yavru yunusu kurtarma operasyonuna DAÜ Deep Dive Dalış Merkezi Direktörü Erol Adalıer ile özel bir merkezde dalış koordinatörü olan Savaş Yapman da eşlik etti.  

yun.jpg

İskele Belediye personeli Ebru Kırmızı tarafından görüntülenen kurtarma operasyonunda ustabaşı Cengiz Er de hazır bulundu.

Bu haber toplam 2980 defa okunmuştur
Etiketler : ,