1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vurgun iddiası yüz milyonlara ulaşıyor
Vurgun iddiası yüz milyonlara ulaşıyor

Vurgun iddiası yüz milyonlara ulaşıyor

KSTÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Kemal Dürüst, KSTÜ Uluslararası Ofis Sorumlusu Amir Shakerifard, KSTÜ'nün küçük ortaklarından Serdal Gündüz ve Serdal Kovancı bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı, 5 gün ek tutukluluk aldı.

A+A-

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde Mali Polisin başlattığı "sahte fatura ve diploma soruşturması" kapsamında tutuklanan KSTÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Kemal Dürüst, KSTÜ Uluslararası Ofis Sorumlusu Amir Shakerifard, KSTÜ'nün küçük ortaklarından Serdal Gündüz ve Serdal Kovancı ek tutukluluk talebiyle bugün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten polis, zanlıların üniversiteden sahtekarlıkla 2 milyon 129 bin TL, 111 bin 986 sterlin, 156 bin 346 Euro, 453 bin 476 dolar temin etmekle bağları olduğu iddiasında bulunarak, bugüne kadar 157 ifade temin edildiğini, 54 ifade daha alınacağını söyledi.

Polis ayrıca, eski bakan ve Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Kemal Dürüst ile ilgili, "Serdal Gündüz ile birlikte 4 koçanlı bir arsanın alınması adına üniversitenin esas sahibinin imzasını sahteledikleri" yönünde bir şikayette bulunulduğunu ifade etti. Polis, 4 koçanlı arazinin için 750 bin TL, 55 bin sterlin, 27 bin 500 sterlin, 75 bin sterlinlik çek, 308 bin dolar ve 400 bin dolar kredi çekilerek temin edildiğini söyledi.

Üniversitenin Uluslararası Ofis Sorumlusu Amir Shakerifard ile ilgili yeni şikayetler ve bulgular olduğunu söyleyen polis, üniversiteye "acenteler aracılığıyla getirdiğini" iddia ettiği 456 öğrencinin, aslında acenteler tarafından getirilmediğini ve 48 bin 810 Euro'yu okula her hangi bir hizmet satmadan, sahtekarlıkla temin ettiğini iddia etti.

Polis ayrıca yeni bir acente iddiasının daha ortaya atıldığını ve 200 öğrencinin daha soruşturmaya dahil edileceğini ifade etti.

Polis, zanlıların soruşturmaya etki edebileceği iddiasıyla 8 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı avukatları bu süreye itiraz ederek, teminatla tutuksuz yargılanmalarını talep etti.

Yargıç, zanlıların soruşturmaya etki edebileceğini ve yeni suçlamalar getirildiğini belirterek, 26 kişilik mali polis ekibinin 20'sinin bu davaya baktığı yönünde polis şahadeti olduğuna işaret ederek, 5 gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

Bu haber toplam 10163 defa okunmuştur