1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Vizesiz Gidilebilen En Güzel 10 Ülke
Vizesiz Gidilebilen En Güzel 10 Ülke

Vizesiz Gidilebilen En Güzel 10 Ülke

Yakın veya uzak birçok ülke, Türkiye’den vize istemiyor.

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Türkiye’den vize istemeyen ülkeler, vize masraflarından sağladığı avantajdan dolayı sıkça tercih edilmektedir. Yakın veya uzak birçok ülke, Türkiye’den vize istemiyor. Özellikle Güney Amerika ve Asya kıtasında birçok vize istemeyen ülke bulunurken, yakın olan Balkanlar’da da birçok vizesiz ülke bulunmaktadır. Eğer aklınızda vizesiz seyahat var ise, aşağıdaki 10 güzel ülke ilginizi çekebilir.

Karadağ

karadag.jpg

Balkan ülkelerinden biri olan Karadağ Adriyatik denizi kıyısında konumlanmış muhteşem bir coğrafyaya sahiptir. Ülkemizden 2 saatlik bir uçuşla varabileceğiniz ülkeye vizesiz giriş yapabilmekte ve büyüleyici tarihi yapılarıyla birlikte kusursuz doğasının keyfini çıkarabilmektesiniz.

Sırbistan

Vizesiz ülkeler arasında en popüler hale gelen Sırbistan, her yıl Türkiye’den daha fazla ziyaretçi çekmeye devam ediyor. Özellikle Belgrad şehri gerek tarih gerekse doğal güzellikler bakımından oldukça etkileyiciliğe sahip olduğu söylenebilir. Bunun yan sıra ülkenin çeşitli bölgelerinde yapılan festivaller ve partiler de genç grubun ilgi odağı olmuş ve ülke sürekli artan ziyaretçiye sahip olmuştur. Belgrad’ın gezilmesi gereken yerleri ve gece hayatı mutlaka deneyimlenmeli.

Tayland

tayland.jpg

Az bütçe ile tatil yapmak isteyenler için en doğru rotalardan biri olan Tayland, özellikle Phuket adasıyla ziyaretçi akınına uğramaktadır. Harika plajları ve bitki örtüsüne sahip olan bölge, vizesiz gidilecek yurtdışı ülkelerinden en iyiler arasındadır.

Filipinler

Bu yer için tropik bir cennet demek doğru olacaktır. El değmemiş plajları, büyüleyici su altı dünyası ile çiftler ve dalış meraklıları için dünya üzerinde en güzel yerdir diyebiliriz.

Japonya

Yurtdışına gitmek ve kendinizi bambaşka bir dünyada hissetmek isterseniz, işte Japonya bu noktada en doğru adresiniz olacaktır. Mimarisi, yemeği, kültürü ile sıradışılık içeren ülke, hemen herkesin görmesi gereken yerlerden biridir.

Maldivler

maldiv.jpg

Palmiye ağaçları, bembeyaz sahilleri ve mavi ile yeşilin en güzel tonlarını içeren Maldivler, hiç şüphesiz birçok kişinin rüyalarını süsleyen bir tatil destinasyonudur. Fakat diğer ülke seçeneklerine göre bütçe bakımından pek ekonomik değildir. Eğer bütçe sorununuz yok ise rüya gibi bir tatil geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Ancak kısıtlı bir bütçeye sahipseniz başka vizesiz ülkeyi ziyaret etmenizi öneririz. Balayı tatili için tercih edilen Maldivler, rüya gibi bir seyahat vaat ediyor.

Bosna Hersek

Kardeş ülke olarak adlandırılan Bosna’yı fırsatı olan herkesin görmesini tavsiye ederiz. Doğası, tarihi ve samimi insanları ile kendinizi huzurlu hissedeceğiniz ender yerlerden biridir diyebiliriz.

Makedonya

Ohri Gölü ile nam salmış olan ülke tatil veya hafta sonu kaçamağı için ideal bir rotadır. Planlı bir şekilde hareket ederseniz içerdiği tüm güzellikleri kısa sürede görebilirsiniz.

Gürcistan

Sadece kimlikle gidebileceğiniz ve aynı zamanda otobüsle dahi ulaşabileceğiniz oldukça ekonomik olan ülke, hem eğlence hem doğa hem de tarihi açıdan oldukça zengin bir bölgedir. İsteyen hafta sonu isteyen ise tatil sürecini bu ülkede geçirerek farklı deneyimlere imza atabilecektir.

Bu haber toplam 2052 defa okunmuştur