1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'Uzaktan manken bebek sandım…'
Uzaktan manken bebek sandım…

'Uzaktan manken bebek sandım…'

Öz oğlu Mustafa Diker’i öldürdüğü iddia edilen baba Erol Diker ile ilgili tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Bu kez Mustafa’nın cesedini bulan tanık konuştu

A+A-

 

 

Öz oğlu Mustafa Diker’i öldürdüğü iddia edilen baba Erol Diker ile ilgili tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Bu kez Mustafa’nın cesedini bulan tanık konuştu

 

 

 

Didem MENTEŞ

 

Öz oğlu Mustafa Diker’i 2012 Nisan ayı içerisinde öldürdüğü iddia edilen baba Erol Diker ile ilgili tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya devam eden Erol Diker dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

İddia Makamı bu kez, Ali Baba Tepesi’nde 7 yaşındaki Mustafa Diker’in cesedini bulan Orman Dairesi’nde görevli Orman Müfettişi Mustafa Çanlar’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.

Tanık, “Çocuğun cesedini uzaktan manken bebek sandım, yanına gidince çocuk cesedi olduğunu gördüm” dedi.

 

2 emare daha

Başkanlığı’nda Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, huzurunda görülen çocuk cinayetinde Savcı Ahmet Varol ve sanık Erol Diker’in Avukatı Özkul Özdevrim ve Tolga Çavuşoğlu hazır bulundu.

Savcı Ahmet Varol, Alibaba Tepesi’nde Mustafa Diker’in cesedini bulan Orman Dairesi’nde görevli Orman Müfettişi Mustafa Çanlar’ı mahkemeye tanık olarak dinletirken, mahkemeye emare 12 ve emare 13 olmak üzere iki emare daha sundu.

 

Çocuğun bulan tanık konuştu

Tanık Mustafa Çanlar, görevli olduğu bölgelere ait orman alanları kontrol ettiğini, sorumlu olduğu yerlerde devriye yaptığını söyledi. Çanlar, söz konusu sorumlu olduğu bölgeleri gösteren 1 Şubat 2012 tarihli belgeyi mahkemeye emare 12 olarak ibraz etti.

13 Nisan 2012 tarihinde saat 10.13 raddelerinde yol tamirlerini takip etmek için Ali Baba Tepesi’ne gittiğini belirten Çanlar, bölgede gezerken yolun kuzey batısında bulunan küçük bir tepenin üst kısmında iki ayak gördüğünü söyledi.

 

“Mankene bebek zannettim”

Mustafa Çanlar, “Yolun içerisinde iki ayak gördüm manken bebek sandım. Yaklaşmaya başladıktan sonra kitaplığın altındaki başı gördüm ve çocuk cesedi olduğunu fark ettim. Çocuğun sağ eli göğsün üzerinde duruyordu. Cesede yakından baktığımda üzerinde sinekler vardı. Hemen 155 polis imdadı aradım, kamu görevlisi olduğumu söyleyerek, ceset bulduğumu bildirdim. 5 dakika sonra polis, 10 dakika sonra da olay yeri inceleme ekibi geldi” dedi.

 

“Çocuğun kayıp olduğunu duymadım”

İddia Makamı ve Savunma Makamı’nın sorularını yanıtlayan Mustafa Çanlar, şahadetinin ardından “Ali Baba Tepesi’nin yakın plan krokisini” gösteren belgeyi mahkemeye emare 13 olarak sundu. Çocuğu bulduğu zaman üzerinde kırmızı eşofman takımı olduğunu, ayağında ayakkabılarının olmadığını aktaran Çanlar, o güne kadar çocuğun kayıp olan Mustafa Diker olduğunu bilmediğini söyledi.

 

5 Mart Salı günü devam edecek

Savcı Ahmet Varol, duruşma kapsamında mahkemeye sekizinci tanık olarak bir şahit daha dinleterek, 2 tane emare sundu. Varol, dünkü duruşma için başka tanık dinletmeyeceğini beyan ederek, duruşmanın ertelenmesini talep etti. Mahkeme Heyeti, İddia Makamı’nın tanıklarının dinlenmesine devam edilmek üzere duruşmayı 5 Mart Salı gününe saat 10.00’a tehir etti.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1435 defa okunmuştur