1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Ülkeyi kaosa sürükleyen bir hükümet ile karşı karşıyayız"
"Ülkeyi kaosa sürükleyen bir hükümet ile karşı karşıyayız"

"Ülkeyi kaosa sürükleyen bir hükümet ile karşı karşıyayız"

Başbakanlık önünde hayvan üreticilerinin eylemi dördüncü gününe girdi.

A+A-

Devrim DEMİR

Başbakanlık önünde hayvan üreticilerinin eylemi dördüncü gününe girdi. Sabah saatleri itibariyle çok sayıda polis hem Başbakanlık, hem de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın önceki akşamki açıklamalarının üzerine eylemin şiddeti dün artmış, eylemciler dün hem Başbakanlık, hem de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde şiddetli bir eylem gerçekleştirmişti.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ve beraberindeki heyet dün akşamüzeri sendika ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmiş, ithal etin iptal için Cuma gününe kadar süre tanımıştı. 

Cuma gününe kadar bir gelişme olmaması halinde ise Genel grevin uygulanacağı belirtilmişti.


YENİDÜZEN ADIM ADIM TAKİP EDİYOR

SAAT 17:45

“Hükümet kendi arasında toplantı yapıyor, hayvancı ile temas yok”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Başbakan Ünal Üstel ile Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle’nin bir süredir Başbakanlık binasında toplantı gerçekleştirdiğini ancak hayvancı ile herhangi bir temasa geçilmediğini belirtti.

Naimoğulları, “Kendi aralarında toplantı yapıyorlar ama bizim açımızdan gelişme yok. Bizimle görüşmüyorlar, kendi aralarında konuşuyorlar” dedi. Halkı mağdur etmediklerini, yolları kapatmadıklarını belirten Naimoğulları, “Eğer bizi yanlış anlayanlar varsa, kamuoyundan özür diliyoruz” dedi.

Yarın daha organize şekilde Başbakanlık önünde olacaklarını söyleyen Naimoğulları, “Pazartesi günü ise çok daha fazla araçla geleceğiz. Buradaki araçlardan çok daha fazla araçla geleceğiz. Bu toplumsal bir harekettir. Buna değer veriyoruz” şeklinde konuştu. “Eylemin şeklinin yarın nasıl bir boyuta geleceğini göreceksiniz” diyen Naimoğulları, “Onların da duruşunu göreceğiz. Onlar, hayvancının yorulacağını, bıkacağını sanıyor. Öyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

SAAT 13.30

Eylemciler, UBP-DP-YDP Hükümeti'nin cenaze namazını okudu, eylemde tabut yakıldı

10-033.jpg

11-090.jpg

SAAT 13.00:

Yumurtalı karpuzlu tepki... Başkanlık önünde eylemin dördüncü gününe giren hayvan üreticileri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı binasına yumurta ve karpuz attı.

7-081.jpg

8-051.jpg

 

SAAT 12.00

Naimoğulları: "Hükümetin yanlış politikalarına teslim olduk"

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları az önce yaptığı açıklamada, ülkeyi kaosa sürükleyen bir hükümet ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Her gün yapılan zamlar altında yok olduklarını kaydeden Naimoğulları, ithal etin çözüm olmadığını söyledi. Dertlerinin üretimi devam ettirmek olduğunu ifade eden Naimoğulları, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi, "Bu halkın yüzüne nasıl bakacaksınız bilmeden konuşmayın siz kimin adamısınız?" dedi.

Üretim planlaması yapıldığını ifade eden Naimoğulları, üreticinin artık uyandığını söyledi. Narenciye ile bir çok sektörü bitirdiklerini belirten Naimoğulları, Tarım Bakanlığı'nın bugün Başbakanlık'ta olduğunu belirterek beklediklerini kaydetti.

6-094.jpg

SAAT 11.00 

Başbakanlık önünde bugün yeniden ateş yandı, bazı üreticilerin hayvanlarıyla birlikte geldiği dikkat çekti.

5-151.jpg

4-237.jpg

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur
Etiketler : ,