1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP'den meclis boykotu
UBPden meclis boykotu

UBP'den meclis boykotu

Ulusal Birlik Partisi bugün meclis oturumunu boykot ederek görüşmelere katılmadı.

A+A-

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP), hükümetin 88 geçici personelin işine son vermesini protesto için bugünkü Meclis görüşmelerini boykot ederek, oturuma katılmadı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, hükümetin, 2013 yılında istihdam edilen 366 geçici personel içerisinden 88 kişiye işten durdurma ihbarı göndererek, iş ve aşından etmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Atun, “Geçici statüde çalışanların partizanca ayrıştırılarak parça parça işten atılması kapanmayacak yaralar açacak ve ülkemizde telafisi imkansız bölünmelere sebebiyet verecektir” dedi.

Sunat Atun, tüm uyarılarına rağmen mevcut hükümetin geçicilerin durumu konusunda bir an önce yasal düzenleme yapmak yerine, süreci uzattığını ve kendisinden olmayana zulüm etmeyi seçtiğini iddia etti.

Atun, “Hükümetin bu kabul edilemez tutumu nedeniyle Ulusal Birlik Partisi olarak bugünkü Meclis oturumunu boykot ederek ve görüşmelere katılmama kararı aldık. Hükümeti bu kararını tekrar gözden geçirmeye ve tüm KKTC halkının hükümeti olduğunu hatırlamaya davet ediyoruz” dedi.

Sunat Atun, hükümetin bu kararının devam etmesi halinde eylemlerinin süreceğini belirtti.(tak)

Bu haber toplam 2070 defa okunmuştur
Etiketler : ,