1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP’de 42'ye karşı 45 oyla karar: Kurultay iki ayrı bölgede
UBP’de 42'ye karşı 45 oyla karar: Kurultay iki ayrı bölgede

UBP’de 42'ye karşı 45 oyla karar: Kurultay iki ayrı bölgede

Ulusal Birlik Partisi’nde 24 Ekim Kurultayı’nın Mağusa ve Lefkoşa olmak üzere iki ayrı bölgede yapılmasına yönelik karar, parti meclisinde 42’ye karşı 45 oyla kabul edildi.

A+A-

YENİDÜZEN | ÖZEL

Ulusal Birlik Partisi’nde 24 Ekim Kurultayı’nın Mağusa ve Lefkoşa olmak üzere iki ayrı bölgede yapılmasına yönelik karar, parti meclisinde 42’ye karşı 45 oyla kabul edildi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından onaylanan “Genel Sekreterliğin kaldırılması ve yerine genel başkan yardımcıları seçilmesi” önerisi ise Parti Meclisi’ne getirilmedi.

Böylece UBP’de, Genel Sekreterlik makamı devam edecek.

Ayrıca, yine UBP Merkez Yönetim Kurulu tarafından onaylanan seçimlerin 6 ilçede yapılması önerisi de Parti Meclisi’ne taşınmadı.

Bunun yerine seçimlerin iki ayrı bölgede yapılması yönündeki öneri onaylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi. Söz konusu önerinin 45’e karşı 42 oyla kabul ediliği bildirildi, bazı bakan ve milletvekillerinin oylamaya katılmadığı öğrenildi.

UBP’ye yakın kaynaklar, Parti Meclisi’ndeki oylamada üyelerin ikiye bölündüğünü, kararlarda, Ersan Saner’in üç oyluk bir üstlüğü olduğunu yorumladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Salon’daki UBP Parti Meclisi’nde 4 maddelik öneri görüşüldü, onaylandı.

Buna göre son üç kez parti içi seçimde oy kullanmayan üyelerin üyelikleri silinecek, ayrıca UBP Kurultayı iki yerine üç yılda bir yapılacak.

Parti Meclisi, 23 Nisan’dan itibaren onaylanmış üyelerin kurultayda oy kullanabilmesini de onayladı.

4 adaylı yarış bekleniyor

Ulusal Birlik Partisi'nin 24 Ekim'de yer alacak Kurultayı'nda Ersan Saner, Faiz Sucuoğlu, Hasan Taçoy ve Zorlu Töre'nin yarışması bekleniyor.

Ersan Saner geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada “Oyun oynamıyoruz, maç da yapmıyoruz. Salgın var. Salgın koşullarında kurultay yapacağız ve 6 ilçemizde 17 bin üyemizin en iyi koşullarda en yüksek katılımla oy kullanmalarını istiyoruz” demişti.

Töre'ye göre "geçersiz"

UBP Kurultayı'nda Başkan Adaylarından Zorlu Töre, iki ayrı oylama yapıldığını, ilk açık oylamada "hayır" sonucu çıkması sonrasında açık isim okunarak yapılan oylama sonucu birkaç oy farkla başka bir sonuç ilan edildiğini belirterek, "Bu tüzük değişikliği geçersiz" dedi.

Töre, "Kurultay'ın iki ayrı İki ilçede yapılması, siyasi parti yasasına aykırıdır" iddiasını ortaya koydu.

Merkez önerisi neden Parti Meclisi'ne taşınmadı?

UBP'de Merkez Yönetim Kurulu'nun kararlarının Parti Meclisi'ne farklı olarak sunulmasının Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın tüm adayların katılmı ile yapılan bir toplantıda kararlaştırıldığı kulislerde konuşuldu.

"Kurultay" yarım kalmıştı


UBP'nin daha önceki kurultayında Faiz Sucuoğlu ile Hasan Taçoy ikinci tura kalmış, ancak, Kurultay'ın ikinci tur seçimi yapılamamıştı. Kurultay'a "Türkiye'den gelen müdahaleler" günlerce tartışılmıştı.
 

FOTOĞRAF: DERYA ULUBATLI

Bu haber toplam 4300 defa okunmuştur
Etiketler :