1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP Olağanüstü Kurultayı gerçekleşti
UBP Olağanüstü Kurultayı gerçekleşti

UBP Olağanüstü Kurultayı gerçekleşti

Ulusal Birlik Partisi (UBP)’de Genel Başkan İrsen Küçük’ün istifasıyla boşalan Genel Başkanlık koltuğuna oturacak adayın belirleneceği Olağanüstü Kurultay gerçekleşiyor

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP)’de Genel Başkan İrsen Küçük’ün istifasıyla boşalan Genel Başkanlık koltuğuna oturacak adayın belirleneceği Olağanüstü Kurultay başladı.

UBP Genel Başkanı’nın belirlenmesi dışında gündemi bulunmayan Olağanüstü Kurultay, The Elysium Park’ta gerçekleşti.

UBP Genel Başkan adaylığı için sadece Hüseyin Özgürgün başvuruda bulunduğu Olağanüstü Genel Kurul Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kaya'nın konuşmasıyla başladı.

Saygı Duruşu – İstiklal Marşı – Yoklama’nın ardından, Divan oluşumu yapılacak. Genel Sekreter Necdet Numan'ın konuşması, İrsen Küçük'ün konuşması ve Genel Başkan seçiminin ardından toplantı yeni genel başkanın konuşmasıyla sona erdi.

Olağanüstü Genel Kurul'da oluşturan Divan için adaylar şöyle:

Nazım Çavuşoğlu - Divan Başkanı

İlker Edip - Üye

Ersin Tatar - Üye

İzlem Gürçağ - Üye

Kemal Dürüst – Üye 

Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün tek aday olarak Genel Başkanlık görevine getirildi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün kurultayda yaptığı konuşmada, “Ülkemizin en köklü, en güçlü, en büyük partisine Genel Başkan olmanın ağırlığını ve sorumluluğunu çok iyi biliyorum dedi.

Bu onuru ve gururu kendisine ikinci kez yaşatan UBP’lilere teşekkür eden Özgürgün, “Hepimizi derinden yaralayan parti içi sıkıntılar, başkent Lefkoşa’mızın yaşadığı rahatsızlıklar, hükümet sürecimizi ve özverili çalışmalarımızı ne yazık ki gölgelemiş ve erken genel seçimde partimiz beklenen sonuca ulaşamamıştır” dedi.

Bu realitelerin herkese çok önemli mesajlar verdiğini, kamplaşmanın, kutuplaşmanın, inatlaşmanın ya da kontrolsüz hırsların, oluşumları aydınlığa taşıdığı hiçbir zaman hiçbir dönemde görülmediğini belirten Özgürgün, “Önümüzdeki dönemde üstleneceğimiz ana muhalefet görevimizi sorumluluğumuzun bilincinde hakkıyla yerine getirmek durumundayız. Yalnız biz değil, tüm siyasi partiler hatta tüm KKTC çok iyi bilmektedir ki, UBP ister iktidarda, isterse muhalefette KKTC’nin en önemli partisidir ve vazgeçilmezdir” diye konuştu.

Bu haber toplam 3382 defa okunmuştur
Etiketler : ,