1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP Girne adayları United Medya’daydı
UBP Girne adayları United Medya’daydı

UBP Girne adayları United Medya’daydı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Belediye meclis üyesi adayları United Medya’yı ziyaret etti, YENİDÜZEN ve KANAL SİM yöneticileri ile görüştü.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Belediye meclis üyesi adayları United Medya’yı ziyaret etti, YENİDÜZEN ve KANAL SİM yöneticileri ile görüştü.
UBP Girne Belediye meclis üyesi adayları adına konuşma yapan Mustafa Çırakoğlu, “Seçilecek olan belediye başkanından katılımcılık ve şeffaflık bekliyoruz” açıklamasında bulundu. 
5 dönemdir belediye meclis üyesi olan Çırakoğlu, United Medya’da bulunmaktan gurur duyduklarını belirterek, “halkın yanında yayınlarınızı izliyoruz” diye konuştu.
Yerel yönetimlerde ‘rozetin’ çıkarılması gerektiğine değinen Çırakoğlu, amacın halka hizmet olduğunu belirtti.
Mustafa Çırakoğlu, kim olursa olsun halka eşit davranılması ve verilen sözlerin tutulması gerektiğini söyleyerek, “katılımcılık ve şeffaflık bekliyoruz” dedi.
YENiDÜZEN Gazetesi Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ile Kanal Sim Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu da UBP Girne Belediye meclis üyesi adaylarına “halk kazansın, Girne kazansın” diyerek, ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti, seçimlerde başarılar diledi.

“İcraatlara değil, izlenen yönteme karşıyız”

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın icraatlarına değil yapılan ‘icraat türlerine’ karşı olduklarını aktaran Çırakoğlu, yapılacak işlerin bir yöntemi olduğunu ve bunların belediye meclis üyelerine sunulması gerektiğini söyledi.
Aygın’ı eleştiren Çırakoğlu, pek çok icraat öncesinde kendilerine bilgi verilmediğini, alınan kararların içerikleri hakkında öncesinde bir paylaşım olmadığını belirti.
Çırakoğlu, iş bittikten sonra konunun meclis üyelerinin gündemine gelmesinin bir anlamı olmadığını vurguladı.
Bel-Paz’ın kurulmasının önemli olduğunu ancak çalışan işçilerin sosyal güvencelerini önemsediklerini ifade eden UBP Belediye Meclis üyesi adayları, istihdamlar hakkında da bilgisiz olduklarını iddia etti.
“İhalesiz hiçbir işe evet demedik” diyen Çırakoğlu, Başkan’ın kullanım yetkisinin 2 bin TL’den 20 bin TL’ye çıktığını, buna katılmadıklarını sözlerine ekledi.

‘UBP’nin Başkan adayı niye yok?’

UBP Belediye Meclis üyesi adayları, “1976’dan beri ilk kez UBP’nin başkan adayı olmadan bir seçime giriliyor” sorusuna, bunun, parti üst yönetiminin bir kararı olduğunu, Girne ilçesinde bu karara karşı çıktıklarını, ancak, bağımsız adayın desteklenmesi yönündeki kararın üst yönetimce alındığını söyledi.

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur
Etiketler : ,