1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutuklu sayısı 6’ya yükseldi
Tutuklu sayısı 6’ya yükseldi

Tutuklu sayısı 6’ya yükseldi

Aralarında husumet olduğu gerekçesiyle 27 Ekim’de iki öğrenci grubu arasında yaşanan kavga sonucu tutuklanan zanlılar M.B.Ö, M.C.A. ile V.K’nin ardından isimlerinin baş harfi  U.E., A.G.D. ve N.B. olan 3 zanlı daha tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 27 Ekim’de bir üniversitenin kampus alanı içerisinde iki öğrenci grubu arasında ahşap sopalar ile başlayıp bıçakla biten kavgada tutuklu sayısı 6’ya yükseldi. Aralarında husumet olduğu gerekçesiyle yaşanan kavga sonucu daha önce tutuklanan zanlılar M.B.Ö, M.C.A. ile V.K ardından zanlılar U.E., A.G.D. ve N.B. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.  Birinin elinden ve başından yaralandığı görülen zanlılar aleyhine 2’şer gün tutukluluk emri alındı.

3 suçlama

Zanlılar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Seran Bensen huzuruna çıkarılırken,

iddia Makamında Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen ve zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Damdelen, olayla ilgili olarak Lefkoşa Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Seyit Gözügüzel’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Gözügüzel, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Gözügüzel, zanlılar U.E., A.G.D. ve N.B.’nin 27 Ekim’de meydana gelen ‘bıçak taşıma’, ‘kavga’ ve ‘rahatsızlık’ suçlarıyla ilgili olarak tutuklandıklarını açıkladı.

20 cm uzunluğunda bıçakla saldırı!

Gözügüzel, 27 Ekim’de Lefkoşa’da bir üniversitenin içerisindeki bir oto park alanında aralarına husumet olduğu gerekçesiyle iki grup arasında kavga çıktığını söyledi. Gözügüzel, daha önceki zanlılar M.B.Ö, M.C.A., V.K  ile yeni tutuklanan zanlılar U.E., A.G.D. ve N.B. arasında çıkan kavgada, 20 cm uzunluğunda bıçakla gelişigüzel bir saldırı olduğu ve diğer zanlılar M.B.Ö, M.C.A., V.K’nin yaralandığını belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, aranan şahıslar olduğunu, kamera görüntülerinin incelenmesi gerektiğini aktaran Gözügüzel, alınacak ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

2 gün ek tutukluluk

Polis memurunun tutukluluk talebi üzerinde zanlılardan biri kendi istekleri üzerine polise gidip teslim olduklarını belirterek, doktor kontrolünden geçirilmelerini talep etti.

Yargıç Seran Bensen ise huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, soruşturmayla ilgili yapılması gereken işlemler olduğuna dikkat çekerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlılar U.E., A.G.D. ve N.B.’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. Yargıç, ayrıca, 3 zanlının da tam donanımlı bir devlet hastanesinde doktor kontrolünden geçmelerine de direktif verdi.  

 

 

Bu haber toplam 2263 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler