1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Turist karikatürüne tepki
Turist karikatürüne tepki

Turist karikatürüne tepki

Yeniden Doğuş Partisi önderliğinde bir grup, Kıbrıs Gazetesi’nde geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlanan karikatürü protesto etmek amaçlı, gazetenin kapısına siyah çelenk bıraktı.

A+A-

Yeniden Doğuş Partisi önderliğinde bir grup, Kıbrıs Gazetesi’nde geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlanan karikatürü protesto etmek amaçlı, gazetenin kapısına siyah çelenk bıraktı.

Elerinde sopa ve silahlarlar olan insanların Ada’ya turist gemisi ile giriş yaptığını gösteren karikatürü protesto eden Yeniden Doğuş Partisi, söz konusu karikatürü “ırkçı” olarak nitelendirerek, Kıbrıs Gazetesi’ni gazete kapısına siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ayrımcılık yapan tüm zihniyetlere tepki göstermek için halkımızı eyleme destek vermeye davet ediyoruz” diyerek protesto çağrısında bulunmuştu.

 

Yapılan bu ırkçı paylaşımı şiddetle kınıyoruz”

Yeniden Doğuş Partisi’nden yapılan dünkü açıklamalarda “Kıbrıs Gazetesi geçtiğimiz günlerde gazete sayfasında paylaştığı karikatür ile Türkiye ve Türk halkına resmen hakaret etmiş, Türkiye’den gelen göçmenleri “TURİST” başlığı altında barbar, eli kanlı katil, hırsız olarak resmetmiştir. Söz konusu karikatürde Ada’ya gelen çıkarma gemisi (geminin üzerinde “TURİST” yazıyor) ve elinde pala ile silah olan insanlar adaya giriş yapıyor. Yani karikatürde ülkeye Türkiye’den turist olarak gelenlerin imajı budur denilmek isteniyor. Yapılan bu ırkçı paylaşımı şiddetle kınıyor, uyarılar gazete tarafından ciddiye alınmadığı, şu zamana kadar özür dilenmediği için bizler YDP olarak 20 Ağustos 2017 Pazar günü saat 11.00’da Kıbrıs Gazetesi önünde tepkimizi göstermek, yaptıkları yanlıştan geri dönmelerini istemek için eylem yapıp, siyah çelenk bırakacağız.

Ayrımcılık yapan tüm zihniyetlere tepki göstermek için halkımızı eyleme destek vermeye davet ediyorum. Atacağımız bu adım kesinlikle siyasi olmayıp, tamamen ülkemizi bölmek isteyenlere gösterilen önemli bir tepkidir.

Bu tepki, ülkeyi bölmek, Türkiye- Kıbrıs ayrımını yapmak isteyen tüm zihniyetlere verilecek önemli bir cevaptır.” İfadelerine yer verilmişti.


yasamdunyasi.jpg
Geçtiğimiz mayıs ayında Kıbrıs Gazetesi'nde yayınlanan karikatür

 

KIBRIS TÜRK GAZETECİLER BİRLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI:

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Gazetesi'nde Mayıs ayında yayımlanan bir karikatürü Ağustos ayında gündeme getirerek gazete ve gazetecilere yönelik ırkçılık suçlamalarını  şiddetle protesto eder. Sözkonusu suçlamaların karikatürün yayınlanmasından 3 ay sonra yapılması bir yana, bu adım basın özgürlüğüne vurulmaya çalışılan büyük bir darbedir. Gazeteye yönelik ırkçılık suçlamalarını yapanlar esasen farklı görüşlere olan tahammülsüzlüklerini ortaya koyarak ülkede tek ses yaratmayı amaçlamaktadır. KTGB, geçmişte olduğu gibi bugün de ve gelecekte de Kıbrıs Türk basınına yönelik bu tür saldırılar karşısında olmaya devam edecektir. Kamuoyunun bilgisine.

KTGB Yönetim Kurulu



Baturay: Erdoğan'ın ilanı Türkiye sevgisi nedeniyle alındı

KIBRIS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Baturay'ın "karikatür eylemi"ne yönelik gazetenin tavrını anlatan köşe yazısını okumak için tıklayınız.

Ali Baturay, KIBRIS'ta ne yazdı? Okumak için TIKLAYINIZ!

 

Bu haber toplam 4251 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler