1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TRAFİKTE ACI GERÇEK, 'SAVAŞ' GİBİ!
TRAFİKTE ACI GERÇEK, 'SAVAŞ' GİBİ!

TRAFİKTE ACI GERÇEK, 'SAVAŞ' GİBİ!

Son 5 yılda meydana gelen trafik kazalarında 208 kişi hayatını kaybetti. Uzman ve polis verilerine yansıyan acı tabloda bu kazaların neredeyse yarısı, ‘aşırı sürat’ ve ‘dikkatsiz’ sürüş nedeniyle meydana geldi.

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Ülkenin kangrenleşen sorunu haline gelen ölümlü trafik kazalarında acı tablo yine değişmedi. Son 5 yılda 208 kişi hayatını kaybederken, bu kazaların başını ‘aşırı sürat’ çekti.

Her yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiği trafik kazaları ülkenin kanayan yarası haline dönüşürken, ailelerin ocağına da ateş düşürmeye devam etti.Ne uzmanlar tarafından yapılan uyarılar, ne de yaşanan kazalar trafikteki ibretlik bilançoyu değiştirmedi.

İlk sırada ‘aşırı sürat’

Son aylarda arka arkaya meydana gelen trafik kazalarında 4 canın daha kaybedilmesiyle, 2016 yılının ilk 11 ayında trafikte kaybedilen hayat sayısı da 36’ya yükseldi. 2011 yılından günümüze kadar 208 kişinin can verdiği yollarda; ‘aşırı sürat’, ‘dikkatsiz sürüş’, ‘yoldan çıkma’, ‘alkollü araç kullanma’, ‘tehlikeli mahalde araç geçme ihlalleri’, ‘kavşakta durmama’ ve ‘ani sağa dönüş’ kazaları beraberinde getirdi.

Avcı: “Kazaların yarısından fazlası aşırı sürat”

YENİDÜZEN’e konuşan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı, bu yıl 36 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, bu kazaların yarısından fazlasının ‘aşırı sürat’ nedeniyle meydana geldiğine vurgu yaptı. “Bu yollarda aşırı sürat zaten kaza getirir” diyen Avcı, yolların yapılışı ve şekillerinin sürati affetmediğine dikkat çekti.

Hıza bağlı olarak araçların yoldan çıkmalarının, acelecilik ve dikkatsiz sürüşün de kazalara sebebiyet verdiğine değinen Avcı, tehlikeli araç geçerek, karşıdan gelen araçlarla çarpışmaların bu kazalarda etken olduğuna işaret etti.

 

Son 5 yılda 208 kişi

Ölümlü trafik kazalarının sayılarında önceki yıllara göre düşüş olmaması, alınmayan önlemleri de ortaya koyuyor. Son 5 yılda 208 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazalarda, en fazla ölüm 2013 yılında meydana gelirken, en az ölümlü kaza ise 2012’de yaşandı. 2011 yılında trafiğe kurban gidenlerin sayısı 42 olarak belirlenirken, 2012 yılında bu rakam 24 olarak kayıtlara geçmişti. 2013’de ise 49 kişinin hayatını kaybetmesi son 5 yıldaki ibretlik tabloyu ortaya koydu. 2014 yılında bu rakam 29’a düşerken, 2015 yılında ise yollarda 28 kişi can verdi. 2016 yılının ilk 11 ayında ise 36 kişi hayatını kaybetti.

11 ayda 36 can yitirildi

2016 yılının ilk 11 ayında trafik kazalarında korkunç bir artış yaşandığı görüldü. 2016 Aralık ayına kadar yaşları 2,5 ila 57 arası olan 36 kişi trafikte can verdi. Yılın ilk yarısında neredeyse her ay3 kişinin hayatını kaybettiği dikkat çekti. Bu yıl özellikle motosiklet kazalarında artış görülürken, 2 motosiklet sürücüsü genç yaşamını yitirdi. Bu yıl meydana gelen kazalarda da ‘aşırı sürat’ ve ‘dikkatsiz sürüş’ raporlara yansıdı.

 

 

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler